Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezarsız işçilerin davasında flaş gelişme

Siirt Şirvan’da yaşanan maden faciası gündemdeki yerini korurken, 5 yıl önce Kahramanmaraş’ta benzer şekilde yaşanan ve 9 kişinin cenazesinin göçük altında kaldığı olaya ilişkin açılan davada sona gelindi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mezarsız işçilerin davasında flaş gelişme
23 sanıklı davada mütalaasını sunan savcı 19 kişi hakkında 15’er yıl hapis cezası istedi. Savcı, sanıklara verilecek cezanın üst sınırdan verilmesini istedi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür sahası olan Çöllolar Kömür Sahası'ndaki göçükte 11 işçi yaşamını yitirdi. İşçilerden 9’unun cenazesine ise ulaşılamadı.

CEZA ÜST SINIRDAN VERİLSİN

Yaşanan facia ile ilgili dava ise Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşma savcısı, bugünkü celsede mütalaasını açıkladı. Savcı, Park Teknik A.Ş. yöneticileri Refik Güray Eken, Doğan Pençe, Nedim Şener, Orhan Yüksel, Ali Coşkun Duyar, Yakup Kaygusuz, Cevdet Özçelik, Şeref Göksu ile Yusuf Aydın’ın, 'Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mütaalada, verilecek cezaların üst sınırdan verilmesi istendi.

EÜAŞ YETKİLİLERİ İÇİN DE CEZA TALEBİ

Savcı ayrıca, Elektrik Üretim A.Ş yetkilileri Necip Karahan, Şenol Yalçınkaya, Süha Dinç, Atilla Dalbudak, Alev Yapmış, Hasan Baştürk, Ahmet Şahin, Metin Arifoğlu, Sibel Ebru Kale’ye de, üstlendikleri görev gereği etkili bir denetimde bulunmadıkları için 15’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Savcı, sanıklar N.T., R.A., D.K. ve H.B. hakkında ise beraat talebinde bulundu.

CENAZELERİ GÖÇÜK ALTINDA

Park Teknik A.Ş. tarafından işletilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011 günü meydana gelen göçükte kamyon şoförü Yaşar Alkaya öldü. Bu olaydan 4 gün sonra 10 Şubat 2011'de meydana gelen büyük göçükte işçilerden Ruşen Demir ölürken, Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz, işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat toprak altında kaldı ve yapılan çalışmalara rağmen bulunamadı.

DAVA 5 YILDIR SÜRÜYOR

5 yıldır süren davada, göçükte hayatını kaybeden Muhsin Koşan’ın yakınlarının avukatı Emre İlhan "Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Ancak, 23 Ekim 2012’den beri devam eden bir yargılama süreci ile karşı karşıyayız. Mağdur müvekkili olarak Anayasa Mahkemesinin tanıdığı makul sürede yargılama hakkının ihlal edilmesinden dolayı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunacağız" dedi.

7 İŞÇİNİN CENAZESİNE ULAŞILDI

Siirt Şirvan’da da, 4 gün önce, Park Elektrik A.Ş’nin işlettiği bakır madeni sahasında 16 işçi göçük altında kalmıştı. 7 işçinin cenazesine ulaşılırken, kalan işçiler için ise arama çalışmaları sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.