Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevsim değişikliği ruh sağlığını da etkiliyor

Bursa Rentıp Hastanesi’nden Psikolog Şeyma Kama, sıcak geçen yaz aylarının ardından sonbaharda yaşanılan sıcaklık değişiklikleri ve mevsimsel farklılıkların her alanda olduğu gibi, ruhsal sağlığını da etkilediğini söyledi. Mevsimsel...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Rentıp Hastanesi’nden Psikolog Şeyma Kama, sıcak geçen yaz aylarının ardından sonbaharda yaşanılan sıcaklık değişiklikleri ve mevsimsel farklılıkların her alanda olduğu gibi, ruhsal sağlığını da etkilediğini söyledi.

Mevsimsel geçişler esnasında, iklimdeki değişmelerin kişiler üzerindeki tesirinin kanıtlandığını belirten Psikolog Şeyma Kama, sonbahar ve kış aylarında havaların yavaş yavaş soğuması, gecelerin uzamasının ‘Mevsimsel Duygu Durum Bozukluğu’ olarak adlandırıldığını dile getirdi. Kama şunları kaydetti: "Genellikle Ekim-Kasım aylarında başlamakta, Şubat-Mart aylarında bitmektedir. Bayanlarda daha yaygın olarak görülmektedir. Kış tipi depresyon belirtileri olarak ‘İştah ve yeme değişiklikleri, özellikle çikolata gibi karbonhidratlı gıdalara aşırı istek ve düşkünlük, uykuda artış, huzursuzluk, enerji azalması, motivasyon güçlüğü, yoğunlaşma problemleri, performans düşüklüğü, sosyal aktivitelerin azalması, içe çekilme, umutsuzluk, ağlama krizleri’ gibi hususlar sayılabilir."

Rentıp Hastanesi’nden Psikolog Şemya Kama, duygusal değişiklikler yaşayan kişilerin tedavi için psikofarmakolojik tedavi (ilaç tedavisi) görebileceği gibi, bireysel psikoterapilerden de yarar sağlayabileceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.