Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metin Feyzioğlu Ezidileri ziyaret etti

Batman'da baro binasının temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, IŞİD saldırıları nedeniyle Şengal'den göç edip Batman'a yerleşen Ezidi vatandaşları ziyaret etti.Yeni baro binasının temel...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Metin Feyzioğlu Ezidileri ziyaret etti
Batman'da baro binasının temel atma törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, IŞİD saldırıları nedeniyle Şengal'den göç edip Batman'a yerleşen Ezidi vatandaşları ziyaret etti.

Yeni baro binasının temel atma töreninin ardından Esentepe Konukevi'nde yaşamını sürdüren Ezidileri ziyaret eden Feyzioğlu, IŞİD’in saldırılarından kaçarak Batman’a sığınan Ezidilerle Ezidi halkının mağduriyetinin giderilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaptı. Ezidi annelerin elini öpüp çocukları seven Feyzioğlu, döner dönmez çocuk maması göndereceğini ve çocukların süt ihtiyacı için de kampanya başlatacağını söyledi.

IŞİD'in etnik temizlik yaptığını ifade eden Feyzioğlu, konuşmasında şunları dile getirdi: "Bu insanlar buraya kendi istekleri ile gelmediler, canlarını kurtarmak için geldiler. Bu insanlar bizim misafirlerimizdir. IŞİD teröründen bölgeyi elbirliği ile ortadan kaldırmamız lazım. Bir insan dini, mezhebi farklı diye böyle bir muameleye maruz kalmamalıdır. Elbette çağdaş dünya birleşip bu işin hakkında gelmeliyiz ve önümüze şapkamızı koyup düşünmemiz gerekiyor, IŞİD bu hale nasıl geldi, kimler getirdi ve niye getirdi. Bir daha bu bela olmasın diye sadece kızmak yetmez, bir daha bu katliamların ortaya çıkmamasını sağlamamız gerekiyor. IŞİD vehhabi, selefi mezhebinden olmayan herkesi yok etmeye çalışıyor. Ama buradaki asıl savaş para, petrol ve iktidar içindir. Bu yaşananları hepimizin çok iyi gözlemlemesi ve Türkiye'de kendi içimizdeki Kürt sorununu insan hakları temelinde biran evvel çözmek için çok daha samimi davranmamız gerektiğini burada görüyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.