Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji'den önemli açıklama: Endişeye gerek yok

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, yurt genelinde yağışların az olmasının vatandaşları kaygılandırmaması gerektiğini belirterek, "Şu an herhangi bir ciddi problem görülmüyor. İllerimiz kasım ayında geçen seneden daha fazla yağış aldı" dedi. Son tahminleri de açıklayan Güneş, salı ve çarşamba günü ülke genelinde kar yağışının etkili olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meteoroloji'den önemli açıklama: Endişeye gerek yok

Güneş, Türkiye'de yağışların az olmasının vatandaşlarda "Kuraklık mı olacak?" endişesine yol açtığını söyledi. Türkiye'de bu sene fazla kar yağışı yaşanmadığına, yağmurun ise yeterli olduğuna dikkati çeken Güneş, "Özellikle kasım ayının sonlarına doğru Türkiye iyi yağış aldı. Ekim ve kasım ayının hemen hemen ilk 3 haftasında yağışlarda bir azalma vardı, ciddi bir yağış almadık" diye konuştu.               

Kuru tarım yapan çiftçiler açısından ekim ayının önemli olduğunu belirten Güneş, şu değerlendirmesinde bulundu:               
"Bu açıdan bir panik oldu ancak kasım ayının son haftasında tüm Türkiye, hemen hemen batı bölgeleri başta olmak üzere ciddi bir yağış aldı. Yağışlardaki azalma şu an itibariyle vatandaşları panik havasına sokacak derecede değil. İstanbul, İzmir, Ankara kasım ayında, uzun yıllar ortalamasının üzerinde yağış aldı. Bu illerimiz ekim ayında az yağış aldı ama kasım ayında uzun yıllar ortalamasının üzerinden yağış aldı. Yağışlarda yıllara göre değişkenlik olduğu gibi aylara ve haftalara göre de değişkenlik oluyor. Bazı aylarda yağış düşmemesinin vatandaşlarımızı kuraklık olduğu havasına sokmaması lazım çünkü daha sonraki ay gerçekleşen yağışlarla bu telafi edilebiliyor."         

''KASIM AYINDA GEÇEN SENEDEN DAHA FAZLA YAĞIŞ ALDI''     

Güneş, düşen yağışların tutulmasının çok önemli olduğunu açıklayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:               
"Yağış az olabilir ama eğer depolamalarınız varsa düşen yağışı depolayarak daha sonra kullanma şansınız var. Özellikle içme suyunda bu çok önem arz ediyor. Ekim ve kasım ayları barajlarda doluluğun en az olması gereken aylar. Çünkü su ilkbahar boyunca su kullanılmıştır, en son seviyeye gelmiştir. Hatta ilkbahara yağışlı mevsimlere girerken özellikle taşkın yapmaması açısından barajlardaki fazla su boşaltılır. Çünkü barajın güvenliği açısından bu önemlidir. Bu açıdan şu an herhangi bir ciddi problem görülmüyor. İllerimiz kasım ayında geçen seneden daha fazla yağış aldı."              

''SALI - ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK''

Haftaya yağışlı havaların geleceğini aktaran Güneş, hafta sonu Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı şeklinde etkisini sürdüreceğini ifade etti.    

Güneş, gelecek pazartesi gününden itibaren yurt genelinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini söyleyerek, "Özellikle batı bölgelerimizde, Marmara'da yağışları görebileceğiz. Salı ve çarşamba günü ülke genelinde kar yağışı etkili olacak. Yağışlar perşembe gününden itibaren doğuya kayacak. Yağışlar, yağmur olarak başlayacak daha sonra karla karışık yağmura ve kara dönüşecek. Doğu bölgelerimizde daha çok kar yağışı şeklinde görülecek. Hafta sonuna doğru yağışlar ülkemizi terk edecek." diye konuştu.              

HAFTALIK HAVA TAHMİNİ

Meteorolojinin haftalık hava tahminine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri yarın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ordu  çevreleri yağışlı,  diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ile sis görülecek.               

Pazar günü Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ardahan çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ile doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus il sis meydana gelecek.               

Pazartesi yurdun doğusu ile zamanla batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri yağmur ile sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ile sis oluşacak.         

SALI KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR     

Ülke geneli salı günü parçalı ve çok bulutlu, Van, Ağrı ve Iğdır dışında yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.  İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.               

BUZLANMA VE DON OLABİLİR

Yurdun tamamında çarşamba günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevreleri yağışlı olacak. Yağışlar, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı meydana gelebilir.               

Perşembe günü ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu  Anadolu'nun doğusu ile Batman, Mardin ve Siirt  çevrelerinde yağış görülecek. Yağışların, kıyılarda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması, iç ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.                

Hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklığı artarken, salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacak.              

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.