Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçakçılar, piyade tüfeği ile askerlere ateş açtı

Türkiye-Suriye hududunda kaçakçılık yapmak isteyen grup askerlerin üzerine piyade tüfeği ile ateş açtı. Genelkurmay Başkanlığı sınırda yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, dün saat 17.00 sıralarında Hatay Narlıca 2. Hudut...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-Suriye hududunda kaçakçılık yapmak isteyen grup askerlerin üzerine piyade tüfeği ile ateş açtı.

Genelkurmay Başkanlığı sınırda yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, dün saat 17.00 sıralarında Hatay Narlıca 2. Hudut Alay Komutanlığı Şht.Çvş.M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki bir kaçakçılık olayını söyle aktardı: "Kaçakçı şahısların, yaklaşık 70-80 adet boş araç ile birlikte 13-15 noktada toplandıkları ve Suriye tarafından da kaçakçı şahısların araçlarıyla birlikte hudut hattına yaklaşmaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Söz konusu gruplara, hudut hattına doğru yaklaşmamaları konusunda uyarılar yapılmış, ancak kaçakçılar, yapılan uyarıları dikkate almayarak hududa doğru ilerlemeye devam etmişlerdir. Suriye tarafındaki gruptan hudut unsurlarımıza, hedef gözetmeksizin Piyade Tüfeği olduğu değerlendirilen bir silahla ateş edilmiştir.
Bu durum üzerine, hudut unsurlarımız tarafından, angajman kuralları çerçevesinde, ateş edilen mevkiye ateşle karşılık verilmiş, müteakiben Türkiye ve Suriye tarafındaki kaçakçılara müdahale edilmiştir. Yapılan bu müdahaleler sonucu, Suriye tarafındaki kaçakçılar bölgeden uzaklaşmış, Türkiye tarafındakiler ise, hudut hattından 100 metre kadar geri çekilmiş ve 1500 metrelik bir hat boyunca yayılarak kaçakçılık girişimlerine devam etmişlerdir. Hudut unsurlarımız, dağılan gruplara müdahalelere devam ederek, bu grupları da bölgeden uzaklaştırmış ve kaçakçılık girişimlerini engellemişlerdir. Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına, Askeri Savcılığa ve Reyhanlı Kaymakamlığına bilgi verilmiştir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.