Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersinli ihtiyar delikanlının gençlik iksiri çok çalışmak, gezmek ve temiz hava

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Işıklı köyünde yaşayan 99 yaşındaki Ali Rıza Can isimli vatandaş, yaşına rağmen tarlada duvar örüyor, çapa yapıyor, ağaca çıkıyor ve baltayla odun bile kırıyor. Gençlere taş çıkartan Can, gençliğinin...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersinli ihtiyar delikanlının gençlik iksiri çok çalışmak, gezmek ve temiz hava
Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Işıklı köyünde yaşayan 99 yaşındaki Ali Rıza Can isimli vatandaş, yaşına rağmen tarlada duvar örüyor, çapa yapıyor, ağaca çıkıyor ve baltayla odun bile kırıyor. Gençlere taş çıkartan Can, gençliğinin sırrını soranlara ise çok gezmenin, çalışmanın ve temiz havanın olduğunu söyledi.

Sabahın erken saatlerinde kalkarak, bahçesine giden Can, topraktan çıkarttığı taşlarla duvar örüyor. Neredeyse kendi kilosu kadar taşları kaldırıp duvar ören Can, sadece bununla kalmıyor. Ağaca çıkıyor tarlada çapa yapıyor. Eline alıyor baltayı odun kırıyor. Hiperaktif çocuklar misali atik hareketleri ile de dikkat çeken Can, ömrü boyunca at sırtında gezdiği mesafeye araçla gezse altı alda bitiremeyeceğinin de altını çiziyor.

Çevresindeki vatandaşlar tarafından da oldukça özenle bakılan Can, kapalı duvarlar ardından durmanın havasız kalmanın insan ömrünü azalttığını kaydediyor.

Ali Rıza amca gençliğinizin sırrını neye borçlusunun sorusunu şöyle yanıtlıyor: "Gençliğimde çok ata bindim, çok gezdim. Şimdi ise hiç durmadan çalışıyorum. Hem vücudumu hareket ettirmek adına hem de çalışmayı çok seviyorum. Tarlamdaki bütün işleri kendim yaparım, Çok fazla yediğime dikkat etmem ama anam babam usulu şeyleri yerim. Ben çalışmayı zevkle yapıyorum bazen günde 8 saat çalıştığım olur. Bahçemdeki taş duvarların hepsini ben ördüm. Onların ilminden ancak ben anlarım tonlarda kilo ağırlığındaki tasları yerinden sökebilirim."

Çevredeki vatandaşlardan Ferruh Tuğrul ise Ali Rıza amcayı yıllardan bu yana tanıdıklarını ve gençlerle yarışacak kadar dinç olduğunu söylerken, “Onun kaldırdığı taşları biz 3 kişi olsak kaldıramayız. Kendine göre bir ilmi var ve bizler kendisini örnek alıyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.