Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin halinde çalışan kadınlar eylem yaptı, zammı kaptı

Mersin halinde gündelikçi olarak çalışan kadın işçiler ücretlerini az bularak dün başlattıkları eylem bugün de sürdü. Kadınlardan bir bölümü işe gitmezken bazıları işe giden kadıları engellemeye çalıştı. Eylemci kadınların,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin halinde çalışan kadınlar eylem yaptı, zammı kaptı
Mersin halinde gündelikçi olarak çalışan kadın işçiler ücretlerini az bularak dün başlattıkları eylem bugün de sürdü. Kadınlardan bir bölümü işe gitmezken bazıları işe giden kadıları engellemeye çalıştı. Eylemci kadınların, çalışan kadınları iş yerinden çıkartmaya çalıştığı sırada çalışanlarla işverenler arasında arbede çıktı. Yapılan görüşmeler sonucu yevmiyeler 50'den 55 liraya çıkarıldı. Eylem de sonra erdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi sevkiyatçılar bölümünde çalışan kadınların 50 lira olan yevmiyelerinin 60 liraya çıkarılması için dün başlattıkları eylem bugün de sürdü. İşe gitmeyen kadınlar hal önünde toplandı. Burada bir süre bekleyen kadınlar daha sonra halin içine girdi. Burada bir aracı durduran kadınlar işe giden kadınları zorla araçtan indirdi. Daha sonra kadınlar halin içine girerek iş yerlerinde çalışan olup olmadığını kontrol etti.

Eylemci kadınlar çalışan kadınları zorla dışarı çıkarttı. Bu sırada işverenlerle işçiler arasında zaman zaman arbede çıktı. İşverenlerden biri işçilerden birine yumruk atarak uzaklaştırmaya çalıştı. Polislerin araya girmesi ile arbede fazla büyümeden önlendi.

Kadınlar daha sonra Mersin Meyve ve Sebze Tüccarları Dayanışma Derneği önüne gelerek eylemlerini sürdürdü. Burada emniyet yetkililerininde araya girmesi ile yapılan görüşmelerden sonuç alınarak kadınların zam talepleri uygun görülerek yevmiyeleri 55 liraya çıkarıldı. Kadınlar daha sonra dernek önünde olaysız bir şekilde dağıldı.
Burada tepkilerini dile getiren kadınlar bazılarının 30 bazılarının 50 liraya çalıştığını ifade ederek ücretlerinin 60 liraya çıkarılmasını istediklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.