Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mers virüsünden ölen kişinin yakınlarında virüse rastlanmadığı açıklandı

Çalıştığı Suudi Arabistan’dan memleketi Hatay’a gelen kişinin Mers-Cov virüsü nedeniyle ölmesinin ardından temas halinde bulunduğu kişilerde yapılan tetkiklerde bu virüse rastlanmadığı açıklandı. Hatay Valiliği resmi internet sitesinden...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalıştığı Suudi Arabistan’dan memleketi Hatay’a gelen kişinin Mers-Cov virüsü nedeniyle ölmesinin ardından temas halinde bulunduğu kişilerde yapılan tetkiklerde bu virüse rastlanmadığı açıklandı.

Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Mers virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Hatay’ın Samandağ ilçesi nüfusuna kayıtlı kişinin Suudi Arabistan’da rahatsızlandığı ancak ayakta tedavi edildiği, bunun üzerine uçakla memleketi Hatay’a geldiği ve burada özel bir hastaneye gittiği açıklandı. Kişinin hastanede yapılan ilk muayenesinde akut solunum yetmezliği, atipik pnömoni ve insüline bağımlı olmayan diyabetes mellitus tanıları ile yatırılarak yoğun bakımda takip ve tedavi altına alındığı ancak durumunun ağırlaşması üzerine hastanın 08.10.2014 tarihinde yeniden değerlendirilerek, göğüs hastalıkları uzmanı bulunan 3. basamak sağlık kuruluşuna sevk edildiği, 08.10.2014 tarihinde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma alındığı bilgisi verildi. Hastadan uygun laboratuvar numunesinin alınarak 09.10.2014 tarihinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı’na gönderildiği ancak hastanın 11.10.2014 tarihinde vefat ettiği, bu nedenle hastanın temas halinde bulunduğu 8 kişi olan ev halkının konu hakkında bilgilendirilerek takip altına alındığı bilgisi verildi. Açıklamada takip altına alınan kişilerde bugüne kadar Mers-Cov virüsüne rastlanmadığı açıklandı.

KORUYUCU EKİPMAN KULLANMAYAN SAĞLIK PERSONELİ TAKİP EDİLİYOR

Hastanın başvurduğu her iki hastanede görevli sağlık personelinin koruyucu ekipman olmadan hasta ile temasa geçmediği öğrenilirken tedbir amaçlı olarak sağlık personelinin 14 gün süreyle takip altında tutulduğu kaydedildi.

91 YOLCUNUN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Bu arada güvenlik birimleri ile irtibata geçilerek kişi ile aynı uçakta yolculuk eden 41’i yabancı uyruklu, 50’si Türk vatandaşı olmak üzere 91 yolcunun kimliklerinin belirlendiği, yabancı yolcular ve uçak mürettebatı için konsolosluk aracılığı ile Hatay’da yaşayan vatandaşların tamamına İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Hekimleri vasıtasıyla ulaşıldığı açıklandı.

Hatay Valiliğince ilgili tüm kişilere konu hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı, Hatay nüfusuna kayıtlı kişilerin tamamından alınan geri bilgilendirilmeler neticesinde Mers-Cov ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.