Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Özel, CTBTO Uluslararası İzleme Sistemi’nden sorumlu direktör oldu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Belbaşı Nükleer Denemeleri İzleme Merkezi Müdürü Prof.Dr. Nurcan Meral Özel, Viyana’da faaliyet gösteren Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Belbaşı Nükleer Denemeleri İzleme Merkezi Müdürü Prof.Dr. Nurcan Meral Özel, Viyana’da faaliyet gösteren Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü’nde (CTBTO) Uluslararası İzleme Sistemi’nden sorumlu direktörlüğe seçildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 124 aday arasında yapılan değerlendirme neticesinde oluşturulan kısa listede yer alan adaylarla gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda seçilen Prof.Dr. Özel, anılan görevi üç yıllık bir süre için üstleneceği belirtildi.

Prof.Dr. Özel’in anılan göreve seçilmesinin, halihazırda Belbaşı’nda CTBTO’nun Uluslararası İzleme Sistemine katkı sağlayan bir sismik istasyona ev sahipliği yapan Türkiye’nin örgüte sağladığı bir artı değeri oluşturacağı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.