Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menteşe'de 'Mor Bayrak' projesi hayata geçirildi

Son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Muğla'nın Menteşe ilçesinde "Mor Bayrak" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin her aşamada güçlendirilmesi hedefleniyor.Menteşe...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Menteşe'de 'Mor Bayrak' projesi hayata geçirildi
Son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Muğla'nın Menteşe ilçesinde "Mor Bayrak" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin her aşamada güçlendirilmesi hedefleniyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yaptığı açıklamada mart ayı meclis toplantısında oybirliğiyle projenin kabul edildiğini belirterek, "Amacımız, Türkiye'deki kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu belediyeden başlayarak değiştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek. Ev kadını da olsa, çalışıyor da olsa ev içi sorumluluğu ve yükleri çok ağır olan kadınların yüklerini birazcık da olsa hafifletme gayretindeyiz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı büyük bir özenle yetiştiren annelerin yüklerini de çocuklara yönelik sosyal faaliyetlerle azaltmaya çalışıyoruz. Hiçbir yurttaşımız, belediyemizde cinsiyetinden, dininden, mezhebinden, cinsel yöneliminden, engelinden, yaşından ya da benzeri herhangi bir nedenden dolayı ayrımcılığa uğrayamaz, uğramayacak." dedi.

Proje kapmasında öncelikli olarak Menteşe Belediyesi'nin değerlendirmeye tâbi tutulacağını kaydeden Başkan Gümüş, "Belediye meclisinde bulunan kadın üye sayısı, belediyeye bağlı kreş, çocuk bakımevi, kadın sağlık merkezi, hasta bakımevi, yaşlı bakımevi sayısı, kadın belediye başkan yardımcısı sayısı, belediyedeki müdür düzeyindeki kadın sayısı, belediyedeki kadın çalışan sayısı, stratejik planlardaki toplumsal cinsiyet eşitliği ya da dezavantajlı gruplar için pay ayrılmış olup olmadığı, belediyede kadına karşı şiddet veya kadın hakları alanında personele veya kamuya dönük herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı konularında çalışmalar yapılacak. Kurulduğu günden bu yana bu konuda oldukça yol kateden belediyemizde 10 erkek müdür ve 6 kadın müdür bulunmaktadır. Hedefimiz, hem yönetici hem de personel düzeyinde çalışan kadın sayısını arttırmaktır." ifadelerini kullandı.

Gümüş, projenin ikinci aşamasında belediye sınırları içindeki işyerleri ve işletmelere mor bayrak verilmesi yönünde çalışmalara başlanacağını kaydederek, "İşyerine ait kreş, çocuk bakımevi ve emzirme odası vb. yönetmelik hükümlerine göre olup olmadığı, işyerindeki kadın çalışan sayısı, işyerinde hangi pozisyonda kaç kadın çalıştığı, aynı pozisyondaki erkek ve kadınların ücret durumları, üst düzey kaç kadın çalışan olduğuna bakılacak. Bu projeyle belediyemiz sınırları içinde faaliyet gösteren kadın emeğine, kadın erkek eşitliğine önem veren kurum ve işyerlerine mor bayrak verilmesi, bu işyerlerinden alışveriş yapılması, hizmet alınması yönünde işyerleri arasında pozitif bir rekabet oluşturmak istiyoruz. Bu projenin bir süresi yok. Belediye olarak gerekli çalışmaları yaparak, en yakın sürede belediyemize mor bayrağı kazandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.