Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis'te bir efsane çöktü: Meğer yokmuş...

Darbe girişiminde bombalı saldırıya uğrayan Meclis yerleşkesinde yıllardır doğru olduğu sanılan bir bilginin şehir efsanesi olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis'te bir efsane çöktü: Meğer yokmuş...
Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve milletvekilleri, Genel Kurul’un altında bombalara dayanıklı olan ve çatışma zamanlarında Meclis’i açık tutmayı amaçlayan bir ‘Savaş Kurulu’ salonu bulunmadığını yaşayarak öğrendiler. Kahraman, 15 Temmuz gecesi yaşananların ardından dün Başkanlık Divanı’nı olağanüstü toplayarak acil güvenlik önlemlerini değerlendirdi. Divan’da özellikle Genel Kurul’un bombalandığı dakikalarda yaşananlar değerlendirildi. Kahraman ve milletvekilleri sığınağa yöneldiğinde uzun süre sığınağın anahtarı bulunamadı. Kalorifer borularının arasından karanlık dar koridorlardan geçen milletvekilleri, şartları bir depodan bile kötü olan nemli ve izbe beton bloklar arasında beklemek zorunda kaldılar.

BÜROKRATLAR DA BİLMİYOR

Güvenlikten sorumlu AK Partili İdare Amiri Salim Uslu, o gece yaşananlarda idari kusurlar bulunduğunu belirterek, gerekli önlemleri alacaklarını söyledi. Uslu, “1998’de bu konu gündeme geldiğinde o dönemin Güvenlik İdare Amiri, böyle bir salon bulunduğunu ve periyodik bakımlarının, temizliğinin yapıldığını söylemişti. Herkes de böyle biliyordu. Cuma gecesi öğrendik ki böyle bir şey yok. Bürokratlar arasında da ne böyle bir salondan haberdar olan var ne de bunun bakımından sorumlu olan” dedi. Kriz ve saldırı durumlarıyla ilgili birçok zafiyetin belirlendiğini vurgulayan Uslu, bir Acil Eylem Planı oluşturulacağını söyledi.

SİNYAL BOZUCU RADAR

Başkanlık Divanı’nda, bombalı saldırı riskini azaltmak için Meclis’e sinyal bozucu radar kurulması, tahliye tünelleri açılması gibi ek güvenlik önlemleri üzerinde çalışılması kararlaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.