Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB'de müdür kıyımına tepki: Hüseyni metodu bırakıp, Yezidi metot kullanıyorlar

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa’daki 482 okul müdüründen 286’sının görevden alınmasına sert tepki gösterdi. Sendika üyesi müdürlerle birlikte Bursa’da yürüyüş...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MEB'de müdür kıyımına tepki: Hüseyni metodu bırakıp, Yezidi metot kullanıyorlar
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa’daki 482 okul müdüründen 286’sının görevden alınmasına sert tepki gösterdi. Sendika üyesi müdürlerle birlikte Bursa’da yürüyüş düzenleyerek uygulamayı kınayan Selçuk Türkoğlu, “Hüseyni metodu bırakıp, tam anlamı ile Yezidi bir metotla hareket etmekteler. 'Ya bizden olacaksın ya da sana yaşam hakkı yok' diyorlar. Böyle bir kıyımla kamu dairelerinde karşı karşıyayız.” dedi.

Setbaşı’ndan Heykel’e kadar yürüyen Türk Eğitim Sen üyeleri, pankartlarla ve sloganlarla müdür kıyımını kınadı. Yürüyüşe MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da destek verdi. Heykel önünde basın açıklaması yapan Selçuk Türkoğlu, 482 okul müdüründen 286’sına yeterli puan verilmeyerek müdürlük görevinden alındığını dile getirdi. Bunlar içerisinde, 160’ının sendikalı olduğunu, sendika üyelerinin yüzde 90’a varan kısmının düşük puan verilerek kıyıma uğratıldığını ifade etti.

“HÜSEYNİ METODU BIRAKIP, YEZİDİ METOTLA HAREKET EDİYORLAR”

“Bu bir kıyımdır, bu zulümdür, bu kadrolaşmadır” diyen Türkoğlu, şöyle konuştu: “Puan veren ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin tamamına bu görevler, lütufla, yandaşlık ve yalakalık statülerine göre verilmiştir. Hayatında bir kez kadrolu idarecilik yapmamış, şube müdürleri ile ilçe müdür vekili, 20 yıllık bileğinin hakkı ile sınav kazanarak idarecilik yapan insanları değerlendirmiş ve saf dışı etmiştir. Böyle bir taksimat dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Günlerdir bu endişe ile açıklama yapıyoruz, eylemler yapıyoruz, ziyaretler yapıyoruz. İl ve ilçe milli eğitim müdürleri ile görüştük, sayın vali ile görüştük. Her defasında şunu dedik, ‘adalet istiyoruz, torpil istemiyoruz, hakkımızı verin’ diyoruz. Ağızlarından kul hakkını, adaleti, hakkaniyeti düşürmeyen bu kadrolar, bu zihniyet, iş icraata gelirce, muhalefetteyken takip ediyoruz dedikleri Hüseyni metodu bırakıp, tam anlamı ile Yezidi bir metotla hareket etmekteler. Yaz bizden olacaksın yada sana yaşam hakkı yok diyorlar. Böyle bir kıyımla kamu dairelerinde karşı karşıyayız.”

“BİRAZ HUKUK KALDIYSA BU ZULMÜ DURDURACAĞIZ”

Vali Münir Karaloğlu ve il milli eğitim müdürüne tepki gösteren Türkoğlu, “Bursa’nın sokaklarını bilmeyen, bir tane okul müdürünü tanımayan, okulların adını bilmeyen İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Sayın Vali Münir Karaloğlu, siyasete ve yandaş sendikaya teslim olmuşlardır.” ifadelerini kullandı. Bu sürecin böyle gitmeyeceğini belirten Türkoğlu, “Hukuki mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izni ile eğer bu ülkede birazcık hukuk kaldıysa mahkeme kararları ile bu zulmü durduracağız.” diye konuştu.

“OLAN BURSA’NIN EĞİTİMİNE OLUYOR”

Bursa halkına da seslenen Türkoğlu, şöyle konuştu: “Bursa’da 550 bin öğrenci var. 26 bin 800 eğitim çalışanı, bin 344 okul var. Aslında bu eğitim politikaları evet, bizi üzüyor, eziyor ama asıl olan Bursa’nın çocuklarına oluyor, eğitimine oluyor. Yarın bir gün, zaten her alanda çuvallamış, çökmüş, geri kalmış Bursa eğitiminin ne hale geleceğini birlikte göreceksiniz.”

Açıklamanın ardından, sendika üyeleri bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.