Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB, asli öğretmenliğe geçiş yazılı sınavı kılavuzunu yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11 Ekim 2015 Pazar günü yapılacak olan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı Başvuru Kılavuzu'nu yayınladı. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından Öğretmen...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11 Ekim 2015 Pazar günü yapılacak olan Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı Başvuru Kılavuzu'nu yayınladı. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin hükümleri ve 3 Ağustos 2015 tarihli Bakan Nabi Avcı’nın onayı gereğince aday öğretmenlere yapılacak yazılı sınavın başvuru tarihi 24 Ağustos-11 Eylül 2015 tarihleri arası olarak belirlendi.

Başvurular http://www..meb.gov.tr adresinden yapacak. Başvurular neticesinde Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 11 Ekim 2015 Pazar Günü saat 10.00’da 81 il merkezinde yapılacak. Sınavda; adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli (4 seçenekli) soru sorulacak.

Klavuzda yer alan şartlara göre; MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğince performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde sınava girebilecek. Sınava, performans değerlendirmesi sonucunda, başarılı olan sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlayabilecek durumda olan aday öğretmenler başvurabilecek. 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, en az bir yıllık fiili çalışma süresinden sayılmayacak.

SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 50 TL’yi MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesine başvuru tarihleri arasında yatıracak. Aday, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecek. Mektup, elden, internet bankacılığı veya EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.