Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin'de 644 işyerinin cephesi 9,2 milyon Euro'luk proje ile sağlıklaştırılacak

Mardin'de tarihi dönüşüm projesi kapsamında, Birinci Cadde'de bulunan yaklaşık 644 işyerinin cephe sağlıklaştırma çalışması başladı.Yaklaşık 9 milyon Euro tutarında hibe kredi ile gerçekleştirilecek olan proje de; binaların cepheleri...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin'de 644 işyerinin cephesi 9,2 milyon Euro'luk proje ile sağlıklaştırılacak
Mardin'de tarihi dönüşüm projesi kapsamında, Birinci Cadde'de bulunan yaklaşık 644 işyerinin cephe sağlıklaştırma çalışması başladı.Yaklaşık 9 milyon Euro tutarında hibe kredi ile gerçekleştirilecek olan proje de; binaların cepheleri iyileştirilecek ve cadde boyunca standart tabela, kepenk ve tente sistemi uygulaması yapılacak.
Mardin Belediyesi, Mardin Turizm Derneği ve Mardin Valiliği tarafından 2008 yılında hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolle hayata geçirilen 9,2 milyon Euro'luk, Birinci Cadde Cephe Sağlıklaştırma ve Restorasyon Çalışmaları Projesi'nin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.
Birinci Cadde'de sürdürülen çalışmaları inceleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Ayanoğlu, projenin Mardin'in marka şehir olma yolunda dev bir adım olduğunu ifade ederek; " Esnafımıza hiçbir maddi yükümlülük getirmeden Birinci Cadde'de bulunan yaklaşık 644 işyerinin; cepheleri iyileştirilecek ve cadde boyunca standart tabela, kepenk ve tente sistemi uygulaması yapılacaktır. Projenin en önemli çıktısı da Mardin'in bir marka şehir olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edilmesi ve Turizm sektörünün daha da canlanması olacaktır." dedi.

Mardin'i geleceğe hazırlayan projenin bir yıl içinde ve esnafa en az zararı verecek şekilde tamamlanacağını belirten Başkan Ayanoğlu; tarihi dönüşüm projesinin, tamamlandığında altyapı projesi ve Birinci Cadde de ki bu proje, Mardin'in turizmden daha fazla pay almasını sağlayan projeler olduğunu ifade etti. Ayanoğlu, "Bunların geri dönüşümlerini de almaya başladık. Şu an Mardin'in otellerinde boş yatak yok. Yer bulabilmek için turistler günler öncesinden rezervasyon yaptırıyor. Mardin, bir marka şehir, bir dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yaptığımız yatırımlarla Mardin'in geleceğini garantiye alıyoruz. Daha zengin, daha kalkınmış ve daha müreffeh bir şehrin tüm altyapısını oluşturmuş durumdayız. Mardin Valimiz Ahmet Cengiz'e, Mardin Turizm Derneği'ne ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.