Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maraş olayları, Bahçelievler olaylarının olduğu noktada lanetlendi

Halkevleri üyesi bir grup, Maraş olaylarının 36. yıl dönümünü, Ankara’da 8 Ekim 1978 günü 7 gencin öldürüldüğü Bahçelievler semtinde toplanarak lanetledi.Eyleme, 19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen Alevilere...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maraş olayları, Bahçelievler olaylarının olduğu noktada lanetlendi
Halkevleri üyesi bir grup, Maraş olaylarının 36. yıl dönümünü, Ankara’da 8 Ekim 1978 günü 7 gencin öldürüldüğü Bahçelievler semtinde toplanarak lanetledi.

Eyleme, 19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen Alevilere yönelik saldırıların tanıklarından Hatice Uzunpınar ile Bahçelievler olayı avukatlarından Erten Şenkal ile eski TİB’liler de katıldı. Halkevleri üyesi grup, saat 12.30’da Milli Kütüphane yanındaki Adnan Ötüken Parkı’nda buluşarak, Bahçelievler olaylarının yaşandığı eski 15. sokağa (Şimdiki 75. sokak) sloganlar eşliğinde yürüdü.

“Katilleri aklamak-savunmak AKP’nin fıtratında var. Maraş’ı unutma. Hesap soracağız.“, “Katliam geleneği AKP ile sürüyor” yazılı döviz taşıyan kalabalık, ‘Maraş’ı unutma, unutturma’, ‘Katillerden hesap soracağız’ şeklinde slogan attı. Maraş olaylarının tanıklarından olan Hatice Uzunpınar, olaylar ve sonrasında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Çocukların, başı dik alnı açık bir ülkede yaşaması için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Uzunpınar, geçmiş iktidarlarda olduğu gibi AK Parti’nin de katilleri korumak için yasal düzenlemeler yaptığını söyledi.

Bahçelievler olayı avukatlarından Erten Şenkal ise konuşmasında, Türkiye’nin şehir ve sokaklarının katliamlarla anıldığına işaret ederek, 100’lerce insanın bir anlayışa, bir mensubiyete ait oldukları, başkalarının rahatsızlıkları sonucu öldürüldüğünü dile getirdi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından toplandıkları yerden sloganlar atarak ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.