Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da şiddete gören kadınların yüzde 80'i bunu bildirmiyor

Manisa’da erkekler tarafından şiddete maruz kalan kadınların yüzde 79,5’i, hiçbir kurumu başvurmuyor. İlde kadınların yüzde 25’i fiziki, yüzde 15’i cinsel, yüzde 28’i fiziki ve cinsel, yüzde 25’i duygusal şiddet ve yüzde 25’i...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da erkekler tarafından şiddete maruz kalan kadınların yüzde 79,5’i, hiçbir kurumu başvurmuyor. İlde kadınların yüzde 25’i fiziki, yüzde 15’i cinsel, yüzde 28’i fiziki ve cinsel, yüzde 25’i duygusal şiddet ve yüzde 25’i ekonomik şiddete maruz kalıyor.

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nilgün Yılmaz Melik, şiddetle mücadelenin özellikle son yıllarda Türkiye için öncelikli alanlardan biri haline geldiğini söyledi. Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi sözleşmesinin Türkiye tarafından imzalanması, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un çıkarılması, şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmetlerin kalitesini arttıracak Şiddet Önleme ve İzleme merkezlerinin kurulmasının, bu çabaya yönelik atılmış önemli adımlar olduğunu belirtti. Av. Melik, bu gelişmelerin de etkisiyle konuyla ilgili politika geliştirilmesi ve etkili bir mücadele sağlanması için kadına yönelik her tür şiddet konusunda veri toplanması, şiddetin izlenmesi için bir veritabanı oluşturulması amacıyla "Kadına Yönelik Şiddet Veritabanı" projesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Komisyonu Başkanı Nilgün Yılmaz Melik, Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, il merkezindeki kadınların fiziki, cinsel ve duygusal şiddet görmesiyle ilgili çalışmasına göre şiddete maruz kalanlardan yüzde 79,5’inin, hiçbir kuruma başvurmadığını bildirdi. En çok başvurma sebebinin, daha fazla tahammül edememe ve erkeğin kendisini öldürmesinden korkma olduğunu aktaran Melik, “Şiddete maruz kaldığı halde bir kuruma başvurmama nedenlerinde ise sorunun büyük olmadığını düşünme, utanma, çekinme, suçlanmaktan korkma ve çocuklarının mutsuz olacağından korkma ilk üç sırayı alıyor.” dedi. Manisa’da halen yaklaşık dört kadından birisinin aile içi şiddete maruz kaldığını belirten Av. Melik, “Manisa’da eşi tarafından acımasızca öldürülen kadınlarla ilgili açılan davaları, Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak sürekli takip edip katılma talebinde bulunuyoruz. Mahkemelerce davaya katılma taleplerimiz kabul edilmiyor ama biz komisyon olarak bu konudaki mücadelemizi yılmadan sürdürmekteyiz. Bu şiddete dur demek sadece sivil toplum örgütlerinin değil, hepimizin görevidir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.