Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da devlet okulları problemlerle boğuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine, "Türk okullarını kapatın, devlet olarak biz yenisini açalım" teklifi yaparken Manisa’da devlet okulları problemlerle boğuşuyor. 2010 yılında eğitim öğretime başlayan, fen lisesi...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa'da devlet okulları problemlerle boğuşuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine, "Türk okullarını kapatın, devlet olarak biz yenisini açalım" teklifi yaparken Manisa’da devlet okulları problemlerle boğuşuyor. 2010 yılında eğitim öğretime başlayan, fen lisesi düzeyindeki Manisa Sosyal Bilimler Lisesi’nin kendi binası yok. Şu anda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İlköğretim Okulu’nda eğitimi sürdürüyor. Binası olmaması sebebiyle ilkokul ve lise öğrencileri aynı binada eğitim alıyor. Manisa’da ayrıca imam hatip ortaokulu ve lisesi binası sıkıntısı da yaşanıyor. Manisa Borsa Anadolu Lisesi’nin yanındaki arsa, imam hatip lisesi arsası olarak tahsis edildi, projesi çizildi, ödeneği de geldi. Buna rağmen inşaatına üç yıldır başlanmıyor.

Manisa’daki öğrencilere daha iyi rehberlik hizmeti vermek amacıyla 2,5 milyon TL harcanan, iki katlı olmasına rağmen üç katlı yapılan yeni Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) de ruhsat meselesi çözülmediği için eğitim veremiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, çözüm için belediyelerin kapısını çaldı ama belediyeler, kendilerini aşan bu konuda sorumluluk almak istemedi. RAM, daha önce Manisa Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi arkasında hizmet veriyordu. Hizmet kalitesini arttırmak ve daha güzel hizmet vermesi amacıyla TOKİ-3’ün içinde bulunan Gediz İlköğretim Okulu karşısındaki 4 dönümlük alana, 2013 Ağustos ayında yeni bir RAM hizmet binası ve anaokulu yapıldı. Bina, iki katlı görülmesine rağmen üç katlı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belediyeden inşaat ruhsatı alınmadan binalar bitirildi. Yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal olan iki bina, bu sene hizmet vermeye başlayacaktı. İnşaat ruhsatı olmadığı için oturma ruhsatı verilmedi. Oturma ruhsatı olmayınca hizmet veremiyor. Müdürlük şimdi ruhsat alabilmek için belediyelerin kapısını çalmaya başladı. Belediyeler ise kendilerini aşan bu konuda sorumluluk almak istemiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.