Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavgat Belediye Başkanı Sözen, çöp yığınları içinde basın açıklaması yaptı

Her yıl Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan ve 210 bin yatak kapasitesine sahip CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen çöp yığınları arasında basın toplantısı yaptı. AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat Belediye Başkanı Sözen, çöp yığınları içinde basın açıklaması yaptı
Her yıl Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan ve 210 bin yatak kapasitesine sahip CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen çöp yığınları arasında basın toplantısı yaptı.

AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükşehir Yasası'nı gerekçe göstererek Manavgat, Oymapınar barajları, su sporları gelirleri, Türkbeleni ve Side Limanı almasından sonra Manavgat'ın en işlek caddelerini de alması Başkan Sözen'i kızdırdı. Başkan Sözen, CHP'li Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte çöp yığınlarının oluştuğu Antalya Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Apar topar Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Manavgat'ın caddelerinin AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini belirten Sözen, bunun bir yetki gaspı olduğunu, bunu da yasal olmayan 'koordinatör' diye atadıkları kişi eliyle yaptıklarını kaydetti. Manavgat'ın caddelerinin elinden alınmasının milli iradeye saygısızlık olduğunu belirten Sözen, AK Parti'li Büyükşehir'in ellerini kollarını bağlayarak boyun eğdirme ve boyunduruk alma girişimlerine asla boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

Bu güne kadar siyasi nezaket ve edeplerinden koordinatör atanan kişinin uygulamalarına seslerini çıkarmadıklarını belirten Sözen, "Biz Manavgat'ta 400 kişilik ekiple günde 5 defa ringe çıkarak temizlik yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın caddelerini elimizden aldı. Bu seçilmiş bir başkana siyasi bir saygısızlıktır. Manavgat'ın caddelerini ve gelirlerini alanlar çöpünü de toplamak zorunda. Yarın uluslararası turizm pazarı kurulduğu için Manavgat Belediyesi olarak Antalya Büyükşehir'in caddelerimizi aldığı alanda son defa çöpleri toplayacağız. Manavgat'ın değerlerini koruma konusunda kararlıyız. Yapılanları Manavgat halkına bir bir anlatacağız." diye konuştu. Başkan Sözen, Antalya Büyükşehir'in 'Çöp toplama yetkisi Manavgat Belediyesi'ne aittir' diye caddelere diktiği levhaları 'Bunlar utanç levhaları' diye tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.