Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da kükürt oranı yüksek kalorisi düşük yakacaklar yasak

Malatya İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından Cizre, Silopi, Gölbaşı isimli kükürt oranı yüksek kalori değeri düşük kömür ve fuel oillerin alışverişi yasaklandı.    Malatya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından Cizre, Silopi, Gölbaşı isimli kükürt oranı yüksek kalori değeri düşük kömür ve fuel oillerin alışverişi yasaklandı.

    Malatya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşların kışlık yakıt temin etmeye başladığına dikkat çekildi. Vatandaşların mağdur olmamaları ve cezai işleme tabi tutulmamaları için il mahalli çevre kurulu tarafından belirtilen yakıt kriterlerine vurgu yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “İl Mahalli Çevre Kurul kararı gereğince, Cizre, Silopi, Gölbaşı ve benzeri kükürt oranı yüksek, kalori değeri düşük kömürler ile kükürt oranı yüksek fuel-oillerin Malatya Merkez, Battalgazi, Yeşilyurt ilçeleri ile Dilek, Hanımınçiftliği, Konak, Orduzu, Topsöğüt, Şahnahan, Hatunsuyu, Hasırcılar, Bostanbaşı, Gündüzbey ve Yakınca beldelerinde satışının yasak olduğu bilinmektedir. Söz konusu yakacak ve yakıtları satan, depolayan veya bunları satın alan kişi, kurum, kuruluş, işletmeler ve apartman yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacaktır.”

    Yasaklanan kömürlerin ve fuel-oillerin alınmasının vatandaşlara mali ve ısınma yönünden fazla bir faydası olmadığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Son günlerde doğalgaza geçişlerin yoğun olması nedeni ile site ve apartmanlar eski yakma sistemi olan fuel-oilli sistemlerden vazgeçilmesi sureti ile yangın ve patlama gibi olumsuzluklara sebebiyet verilebilmektedir. Yakıt tanklarının temizliği ve kesimini ehliyetli ve yetki almış firmalara belge ibrazı sureti ile vermeleri gerekmektedir. Aksi durumda yetkili firmalara verilmemesi sonucunda site ve apartman yöneticileri hakkında yasal işlemlerin yapılacağı önemle duyurulur.”

    Yakıt alırken korsan firmalardan alınmamasına özen gösterilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada “Kömür torbaları üzerinde; kömürü üreten ve satışa sunan firmaların ismi ve haberleşme adresi, telefon, faks, kömürün menşei, cinsi, kömürün fiziksel veya kimyasal özelliği, uygunluk ve satış izin belgesi olmasına dikkat edilmelidir. Kömür torbaları üzerinde yazan ağırlıklar bazen birbirini tutmadığından kömür alırken tartarak alım yapılmalıdır. Belirlenen kurallara uymayan vatandaşlar ile satıcılar hakkında yasal işlemler sıkı bir şekilde uygulanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.