Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkemenin göreve iade ettiği polis müdürleri başka yere atandı

TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra görevden alınan üç polis müdürü, idare mahkemesi kararıyla dün görevlerine iade edildi. Görevden alınanlardan İzmir eski Asayiş Şube Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra görevden alınan üç polis müdürü, idare mahkemesi kararıyla dün görevlerine iade edildi. Görevden alınanlardan İzmir eski Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman, eski Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Arık ve eski Mobese Şube Müdürü Ali Coşkun için iade kararı verildi. Bunlardan ikisi aynı gün yeniden tayin edildi, biri ise şu anda yıllık izinde. Durumu değerlendiren Av. Ali Aksoy, “İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, mahkeme kararlarını, moda tabirle sıfırlamış oldular.” dedi.

İzmir İdare Mahkemesi'nce, hukuksuz olduğu gerekçesiyle görevlerine iade edilen üç müdürden verilen Duman ve Coşkun, dün sabah işbaşı yaptı. Aynı gün Duman Ulaştırma Şube Müdürlüğü'ne, Coşkun ise müdüriyet emrine tayin edildi. Konuyu değerlendiren Av. Aksoy, “Özellikle son dönemlerde yaşanan yargı bağımsızlığına darbe ve yargının saygınlığını ortadan kaldıran bu işlemler nedeniyle Emniyet teşkilatının hukuka olan bağlılığında önemli yaralar açılmış oldu. Başarılarıyla bir makama gelen müdürlerin, biat edip parti polisi olmadıkça teşkilatta o makamlarda kalmasının imkansız hale gelmesi, gelecekte hukukun, kanunun, devletin polisi olmak isteyen polislerde motivasyon eksikliğine sebep olmaktadır. Meslekte yükselmenin yolunun, hukuk içinde başarılı çalışmak yerine parti polisi olup parti politikalarını kanunlardan önde tutmak haline gelmesi, güvenliğimizin geleceği adına endişelere vericidir.” şeklinde konuştu.

Söz konusu operasyonun ardından görevden almalar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde başlamıştı. Mali Suçlar Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine Bora Köprü'nün getirilmesiyle devam eden süreçte, operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu, o gün öğleden sonra görevden alınmıştı. Ardından dönemin İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da merkeze çekilmişti. 17 Aralık operasyonlarıyla göreve getirilen ve 7 Ocak 2014 günü ilk operasyonunu TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Köprü de 20 gün sonra açığa alınmıştı. Operasyonda, aralarında AK Parti İzmir Milletvekili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.'nin de bulunduğu 37 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.