Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkemelerde duruşmalar video kaydına alınacak

Adalet Bakanlığı, duruşma salonlarında teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmaya başlıyor. Bu kapsamda ceza mahkemeleri, savcılıklar ve ceza infaz kurumlarına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kurulmaya başlandı. 700 mahkemeye sistem...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanlığı, duruşma salonlarında teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmaya başlıyor. Bu kapsamda ceza mahkemeleri, savcılıklar ve ceza infaz kurumlarına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kurulmaya başlandı. 700 mahkemeye sistem kurulumu tamamlandı, 2013 yılı sonuna kadar 2 bin 200 kurulumun daha yapılması hedefleniyor.

''Nitelikli ve kaliteli çalışma mekanları, güncel ve etkin bilişim sistemi, yeterli teknolojik donanım ile hizmet araçları olmadan iyi adalet hizmeti verilmesi mümkün değildir.'' şiarıyla yola çıkan Adalet Bakanlığı, son 10 yılda 177 adalet sarayının yapımını tamamladı. 26 adalet sarayının inşaatı, 76 adalet sarayının ise yapım öncesi hazırlıkları sürdürülüyor.

Adalet teşkilatının bütün birimlerinde bilişim teknolojilerinin imkânlarının kullanılması amacıyla tüm yargısal iş ve işlemlerin sistem üzerinden yapılması sağlandı. Yargı kurumları arasında bilgi ve belge akışı tamamen elektronik ortama taşındı.

Adalete erişim imkanını geliştiren diğer uygulamalardan birisi de tarafların bilgilerine kolayca ulaşmalarını sağlayan UYAP SMS Bilgi Sistemi ile UYAP 118'li servisler hizmeti. 2012 yılında başlatılan SEGBÎS Projesi ise adalet hizmetlerinde çağın iletişim olanaklarının optimum biçimde kullanılmasını sağlıyor.

Bu çalışma kapsamında ceza mahkemeleri, savcılıklar ve ceza infaz kurumlarına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kurulmaya başlandı. Ağır ceza mahkemelerinin tamamı ve bir kısım ceza mahkemeleri olmak üzere toplam 700 mahkemeye sistem kurulumu tamamlandı.

167 ceza infaz kurumu da kurulumun tamamlandığı birimler arasında yer alıyor. 2013 yılı sonu itibariyle ilave 2 bin 200 kurulum yapılacak. Böylece duruşmaların video kaydına alınması ve başka yerlerde bulunan kişilerin video konferans sistemi ile dinlenmesi mümkün hale gelecek. Halen birçok mahkeme, sistem üzerinden ifade almaya başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.