Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme, Mehmet Ağar’ın huzurda dinlenilmesi talebini reddetti

1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme sanık Mehmet Ağar’ın huzurda dinlenme talebini reddetti. Duruşmaya taraf avukatları ve çok sayıda...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme sanık Mehmet Ağar’ın huzurda dinlenme talebini reddetti.

Duruşmaya taraf avukatları ve çok sayıda izleyici katıldı. Sanık Mehmet Ağar’ın ifadesi, SEGBİS yöntemi ile İstanbul’dan alındı. Taraf avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme, ara kararlarını açıkladı. Mahkeme sanıkların daha önce sorgularının yapılmış olması ve bu aşamaya kadar kaçma girişimleri bulunmadığından tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi.

Eski Başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller’in beyanlarına başvurulmasına ileri aşamada karar verilmesine hükmeden mahkeme, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı yapmış olan Kutlu Savaş tarafından Başbakan Mesut Yılmaz’a teslim edilen raporun Başbakanlık tarafından mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Sanık Mehmet Ağar’ın SEGBİS yöntemi ile beyanın alınmasının yüzyüzelik ilkesine aykırı olmadığından huzurda dinlenmesi taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar, özel harekat polisleri ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında 765 sayılı TCK'nın 'cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek' suçlamasıyla dava açmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.