Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme kararını mezardaki çocuklarıyla paylaştılar

Güngören patlamasında çocuklarını kaybeden ailelerden bazıları, mahkemenin verdiği 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis kararını mezardaki çocuklarıyla paylaştı. İki arkadaş olan ve patlamada hayatını kaybeden Murat Ağca (14)...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güngören patlamasında çocuklarını kaybeden ailelerden bazıları, mahkemenin verdiği 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis kararını mezardaki çocuklarıyla paylaştı. İki arkadaş olan ve patlamada hayatını kaybeden Murat Ağca (14) ve Furkan Şentürk'ün (14) anneleri, buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Güngören’de 6 yıl önce meydana gelen patlamaların failleri için mahkeme kararını verdi. Mahkeme kararını mezarda olan oğluyla paylaşan acılı anne Perihan Ağca, oğlunun başına eğilerek, “Altı sene bekledim bu müjdeyi sana vermek için oğlum! Kanın yerde kalmadı oğlum, rahat huzur içinde yat!” diye seslendi. Buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Ağca, “Adalet geç kaldı. İstediğim gibi olmadı. Yardım yataklık edenler beni tatmin etmedi. Evladımı geri veremezler anlıyorum ama verilen cezayı az buldum. Bu iki kişinin suçu değil. Oğluma müjde verdim. Daha öbür müjdeyi de vereceğim. Tek oğlumdan beni ettiler. Bu dünyada yegane dayanağım oydu. Ben bu taşları 6 senedir bekliyorum. Bana cevap vermiyorlar. Benim oğlum toprak oldu. Onlar yine devletin parasını yiyip yatacaklar.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kuleli Askeri Lisesi’ni kazanan ancak sonucu göremeden patlamada hayatını kaybeden Furkan Şentürk'ün (14) babası Mustafa Şentürk de, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Şentürk, "Yokluğumu varlığımı o anlıyordu benim. Bunu yapanlar ilahi adalete nasıl cevap verecekler.” diye konuştu.

Oğluyla konuşmaya geldiğini belirten anne Sadiye Şentürk ise, 6 yıldır bu günü beklediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Çok memnun oldum. Buruk bir sevinç ama keşke yardım ve yataklık yapanlar da aynı cezayı alsalardı. Sevincimiz kat kat fazlalaşırdı. En ağır cezayı onların da almasını istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. İnsan haklarına kadar gideceğiz.”

Acılı anneler, çocuklarının mezarlarını temizleyerek, onlarla bir süre sohbet etti.

Güngören'de 27 Temmuz 2008 tarihinde kısa süre arayla meydana gelen iki patlamada biri hamile 17 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamalarda 100'ün üzerinde vatandaş da yaralanmıştı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Nusret Tebiş ve Hüseyin Türeli’yi devletin birliğini bozmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme iki sanığa ayrıca 17 kişiyi öldürmek suçundan da 17’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Anne karnındaki bebek için ise ceza verilmedi. Olayda yaralanan 79 kişi için de sanıklar, her yaralı için 16’şar yıl olmak üzere toplam bin 283’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki sanığa toplamda 18’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 283 yıl hapis cezası verilmiş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.