Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalleliden Vali Yılmaz'a: Teravih kıldığı camiyi inkar ediyor

'İsrail uşağı' yetiştirildiği gerekçesiyle Hüda Rabbim Camisi'ni kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın, tepkiler üzerine “Ben cami kapatmadım, ruhsatsız olduğu için yurt kapattım.” diyerek savunma yapması dikkat çekti. Mahalle...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahalleliden Vali Yılmaz'a: Teravih kıldığı camiyi inkar ediyor
'İsrail uşağı' yetiştirildiği gerekçesiyle Hüda Rabbim Camisi'ni kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın, tepkiler üzerine “Ben cami kapatmadım, ruhsatsız olduğu için yurt kapattım.” diyerek savunma yapması dikkat çekti. Mahalle halkı, valinin, kapattığı camide bir ay önce teravih namazı kıldığını dile getirdi.

Cami kapatan vali olarak haberlere konu olan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, tepkiler üzerine cami yerine üstündeki yurdu gündeme getirmesi dikkat çekti. Binanın cami olmadığını iddia eden valiye, mahalle halkı da tepki gösteriyor. 36 yıllık Hüda Rabbim Camisi'nde Ramazan ayında vali Yılmaz'ın da teravih namazı kıldığını hatırlatan cami cemaati, Google’ın uydu görüntülerinde bile Hüda Rabbim Camisi'nin gözüktüğünü ifade ettiler.

İmamı başka camiye tayin edilen 36 yıllık caminin tabelası da müftülük emriyle söküldü. Öte yandan cami ve yurt etrafında valilik emriyle polislerin de 24 saat nöbet tutmaya başlaması dikkat çekti.

Kütahya Ulu Camii’nde cuma namazı sonrası Bakan Veysel Eroğlu’na gurbetçi vatandaş Mevlüt Dönmez, '36 yıllık camiyi neden kapattınız?' sorusunu sormuştu. Soruya bakandan önce cevap veren Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın, 'Orada İsrail uşağı yetiştiriliyor. Ben kapattım.' şeklindeki sözleri tepki çekmişti.

AKP Kütahya Milletvekilleri ve İl Teşkilatının destek verdiği Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, valilikte cami kapatmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında ise, “Sinirlilikle biraz aşırıya gitmiş olabilirim” açıklamasında bulunmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.