Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAGİAD: Türk okulları, ülkeler arası dostluk köprüsü kurulmasını sağlıyor

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) Genel Sekreteri Orhan Tosun, Afrika ülkelerindeki Türk okullarının, iş adamlarına yatırım yapmada rehber olduğunu söyledi. MAGİAD olarak, başta Fas olmak üzere bir çok Afrika ülkesinde iş...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAGİAD: Türk okulları, ülkeler arası dostluk köprüsü kurulmasını sağlıyor
Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) Genel Sekreteri Orhan Tosun, Afrika ülkelerindeki Türk okullarının, iş adamlarına yatırım yapmada rehber olduğunu söyledi. MAGİAD olarak, başta Fas olmak üzere bir çok Afrika ülkesinde iş görüşmesi yaptıklarını belirten Tosun, ülkeler arası dostluk köprüsü kurma, 2 ülke arası iş adamlarının tanışması ve kaynaşmasında Türk okullarının katkısının yüksek olduğunu kaydetti.

Tosun, Afrika ülkelerinde yaptıkları iş görüşmeleriyle ilgili MAGİAD'ta bilgilendirme yaptı. Tosun, Türk okullarının Türkiye'nin yurt dışı tanıtımında gönüllü kültür elçisi olduğunu, bunun da kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Manavgat'ın birinci önceliğinin turizm, turizmi destekleyen ana gücün tarım olduğunu belirten Tosun, üretilen ürünün pazarlanmasının da önemli olduğunu kaydetti.

Bu bağlamda, Manavgat'ın su zenginliğine bağlı örtüaltı sebze ve meyve yetiştiriciliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Tosun, nitelikli tarım uygulamalarına bağlı örtüaltı üretimin yüzde 2,4'ten yüzde 13'e çıkarılması halinde turizm gelirine eşdeğer olacağını ifade etti.

Yatırım yapmada Afrika ülkelerinin bakir olduğunu ve Manavgat'taki küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırım yapabileceğini belirten Tosun, "Afrika iş görüşmelerimizde bölgede bulunan Türk okulları güven noktasında köprü oldu. Afrika ülkelerinde Türk okulları ve öğretmenlerine güven çok yüksek. Bu da Türkiye'den gelen Türk iş adamlarının moral değerlerini yüksek tutmasını sağlıyor." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.