Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAGİAD: Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershaneler kapatılamaz

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Mehmet Kaba, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershanelerin kapatılmasının eğitim ve öğretimde telafisi olmayan derin yaralar açacağını bildirdi. Dernek binasında açıklama...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAGİAD: Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershaneler kapatılamaz
Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Mehmet Kaba, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershanelerin kapatılmasının eğitim ve öğretimde telafisi olmayan derin yaralar açacağını bildirdi.

Dernek binasında açıklama yapan Başkan Kaba, kamuoyuna malolan dershanelerin kapatılma hususunda hükümetin net bir açıklamada yaparak öğrenci, öğretmen ve velilerin tedirginliğinin bir an önce sona erdirmesi gerektiğini söyledi.
Dershanelerin bir eğitim sistemi sorunu olmadığını sonucu olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Kaba, kendisinin inşaat mühendisi olduğunu, üniversiteyi de dershaneye giderek kazandığını kaydetti.

İktidarın kapatırım türü söylemlerini ülke gündeminden çıkarmasını beklediğini aktaran Kaba, bu söylenmediği sürece öğrenci, öğretmen ve velilerin gelecek adına hayal kurmada tedirginliklerinin hep devam edeceğini ifade etti.

Kaba, ülkede sigara kullanma yaşının 11'e, alkol kullanma yaşının 12'ye düştüğü bir ortamda bunun sebepleri araştırılması ve çözüm reçeteleri sunulması yerine dershanelerin kapatma girişiminin abesle iştigal olduğunu vurguladı.

Kaba, "Öğretmen, öğrenci ve velilerin moral bozukluğunun giderilmesi, dershanelerin kapatma girişimine bir an önce son vermesiyle mümkün olacaktır. Ülkemizde 200 bin öğretmenin atama beklediği bir dönemde dershanede çalışan 100 bin öğretmende açıkta kalacaktır. Dershaneler aynı zamanda atanamayan öğretmenleri istihdam ediyor. İktidardan, dershaneleri kapatmaya yönelik çalışmalarına bir an önce son vermesini istiyoruz. İktidarın atacağı yanlış bir adım gelecek nesillerin, gelecek adına güzel hayaller kurmasını karartacaktır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.