Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madende göçük! İsimleri belli oldu...

Madendeki faciada 16 işçi toprak altında kaldı. 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Toprak altında kalan 13 işçiyi arama çalışmaları sürdürülüyor. İşçilerin kimlikleri belli oldu. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riski çalışmaları olumsuz etkiliyor...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Madende göçük! İsimleri belli oldu...
Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda ilk belirlemelere göre 3 işçi hayatını kaybetti. Mahsur kalan 13 işçinin kurtarılması için madene çevre illerden ambulanslarla arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgede arama çalışmaları sürüyor. Sabah saatlerinde tahribatı görmek için drone havalandırıldı.

Siirtdeki maden faciasında son dakika açıklaması

16 İŞÇİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İşçilerin kurtarılması çalışmaları sürerken, heyelan olduğu sırada iş makinaları ile çalışan ve toprak altında kalan 16 kişinin kimlikleri de açıklandı. Resmi makamların açıkladığı cenazesine ulaşılan 3 kişiyle birlikte heyelan altında kalan 16 kişinin adları ve memleketleri şöyle:

1- Savaş Kızılkan: Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)

2- Kerem Arat : Ekskavatör operatörü (Şirvan ilçesi Derinçay köyü)

3- Murat Ant : Ekskavatör operatörü, (Şirvan ilçesi Madenköy)

4- İbrahim Kılınç: Ekskavatör operatörü, (Siirt)

5- Kasim Tari : Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)

6- Şefik Tuncer : Ekskavatör operatörü (Batman)

7- Sedat Bulut : Rok operatörü (Şirvan ilçesi Otluk köyü)

8- Abdurrahman Sönmezsoy : Rok operatörü (Batman)

9- Reşit Can : Kamyon şoförü, (Siirt Yağmurtepe köyü)

10- Halil Başer : Kamyon şoförü (Siirt Kurtalan ilçesi)

11- Mahmut Batumak : Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Taşkaya köyü)

12- Bedrettin Caylı: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Yatağan köyü)

13- Nusret Beyazalma: Kamyon şoförü (Van Edremit)

14- Yavuz Yıldız: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi)

15- İsmail Tekin: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)

16- Abdulbaki Aydın: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, dün akşam 21.07'de madende meydana gelen heyelan sonucu 16 kişinin göçük altında mahsur kaldığı belirtildi. AFAD ekiplerinin mahsur durumdakileri arama ve kurtarma çalışmalarını derhal başlattığı ifade edilirken, ilgili tüm kurum ve kuruluşların seferber edildiği çalışmaların ise aralıksız sürdüğü aktarıldı.

İlk dakikadan itibaren bölgedeki gelişmeleri takip eden AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden'in ise saat 06.10'da Şirvan'a ulaşarak çalışmaları sahada yönetmeye başladığı açıklandı. Göçük sonucu üç kişinin hayatını kaybettiği tespit edilirken, halen göçük altında olan 13 kişiyi arama çalışmalarının ise toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ettiği kaydedildi.

Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için de 2 helikopter ve bir uçak desteği alındığı, ayrıca 18 araç ve 3 arama kurtarma köpeğinin de çalışmalara katkıda bulunduğu belirtildi.

İKİNCİ RİSK ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riski taşımasının, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği vurgulanan açıklamada, AFAD'ın olay yerindeki çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağına ayrıca bir "AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi" gönderdiği açıklandı.Mahsur kalanların kurtarılması için tüm ilgili kurum ve kuruluşların seferber edildiği belirtilen açıklamada, olay yerinin aydınlatılması ve enerji ihtiyacının sağlanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, baz istasyonu kurulması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, güvenliğin sağlanması için İçişleri Bakanlığına, psiko-sosyal destek çalışmalarının başlatılması için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına talimat verildiği bildirildi. Bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin ihtiyaçları da düşünüldü. Bu kapsamda Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, bir ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti. Sıcak yemek ihtiyacının da kısa sürede karşılanacağı kaydedildi.

MADEN ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından, Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Madenköy bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldiği, bölgede toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle de üretime ara verildiği bildirildi. Park Elektrik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan duyurusunda, "Şirketimizin Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Madenköy bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana gelmiştir. Kurulan kriz masasının çalışmaları devam etmektedir. Bölgede toprak kayması riskinin devam ettiği de dikkate alınarak Madenköy bakır madeni sahasında üretime ara verilmiştir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.