Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madencilerin güvenliği için yeni önlemler

Soma'da yaşanan maden faciası gündeme maden işçileri ne kadar güvende, sorusunu getirdi. Türkiye'de halen 49 bin işçi madenlerde çalışıyor. Hükümet bir daha böyle faciaların yaşanmaması için çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2014 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2014 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Madencilerin güvenliği için yeni önlemler

Hükümet, Soma'daki facia sonrasında yeni adımlar atma hazırlığında. İncelemeler çift koldan yürüyecek, madencilerin güvenliği için yasal önlemler arttırılacak.

 

Halen Türkiye'de kömür ve linyit çıkaran kayıtlı 740 işletme var ve bu işletmelerde 49 bin madenci çalışıyor.

 

Türkiye'deki tüm maden ocakları ve tehlikeli iş kolu sınıfına giren işletmeler mercek altına alınacak. İncelemeleri ilk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yürütecek. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da devreye girmesi gündemde.

Öncelikle facianın yaşandığı Soma'daki ocakla iligli hazırlanan son raporlar müfettişler tarafından tekrar incelemeye alınacak. Bu raporlar işletmede yapılacak yeni incelemelerin sonuçlarıyla karşılaştırılacak.

 

Ardından tüm maden ocakları ve işletmelere iş güvenliği uzmanları gönderilecek. İşçilerle birebir görüşülecek.

 

Maden Kanunu'nda değişiklik de gündemde. Halen işletmelerde çalışan iş güvenliği uzmanlarının "işverene bağlı" olarak çalışmasını öngören düzenlemenin yeniden ele alınması planlanıyor. Yani hükümet bağımsız iş güvenliği uzmanları üzerinde duruyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.