Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maden yangınında ölen işçinin çocuklarına eğitim desteği verilecek

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Manisa'nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağında geçen hafta meydana gelen yangında hayatını kaybeden 49 yaşındaki Yunus Güçlü'nün ailesine, her ay maddi yardımda bulunacak....

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maden yangınında ölen işçinin çocuklarına eğitim desteği verilecek
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Manisa'nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir maden ocağında geçen hafta meydana gelen yangında hayatını kaybeden 49 yaşındaki Yunus Güçlü'nün ailesine, her ay maddi yardımda bulunacak. Altı çocuklu ailenin okula giden beş çocuğundan ikisine, her ay bin 100 lira eğitim desteği verilecek.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Sıtmapınar köyünde oturan Güçlü'nün ailesine devlet sahip çıktı. Çiftçilikle uğraşan ve geçim sıkıntısı çektiği öğrenilen Güçlü'nün, altı çocuğuna bakmak için bir ay önce madende işe girdiği belirtildi. Tütün yetiştiren Yunus Güçlü'nün, borçlarını ödeyemediği için sık sık elektriğinin de kesildiğini belirten komşuları, madende mecburiyetten çalıştığını söyledi.

Güçlü ailesine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın selamıyla giden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Ömer Yalım ve İl Müdür Yardımcısı Sevgi Kesen taziye ziyaretinde bulundu. Ailenin, vefat eden babanın çalışmasıyla geçimini sürdürdüğü, şimdi ise ekonomik yoksunluğa sürüklendiği belirlendi. Ailenin iki çocuğunun köyden ilçeye servis olmaması sebebiyle eğitime devam edemediği belirten İl Müdürü Yalım, "Müdürlüğümüz tarafından, çocukların eğitimlerini devam ettirebilmeleri için sosyal ve ekonomik destek için işlemler başlatıldı. İki çocuğumuz için aileye her ay bin 100 lira eğitim yardımı yapılacak." dedi. Ziyarette ayrıca uzmanlar tarafından aileye psikolojik destek verilirken ilerleyen süreçte durumlarının takip edileceği belirtildi.

Ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirten aile fertleri de, "Allah, devletimize zeval vermesin. En zor günümüzde devletimiz bize sahip çıkıyor. Bizi bu zor günümüzde yalnız bırakmayan Valimiz Ahmet Turhan'a ve İl Müdürü Halil Ömer Yalım'a teşekkür ederiz." dedi.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ DE EL UZATTI

Hayatını kaybeden talihsiz madencinin ailesine, Kimse Yok Mu Derneği de el uzattı. Soma Şube Müdürü Erol Kaçak, acılı aileyi ziyaret ederek taziyede bulundu. Kaçak, gıda yardımı yaptıklarını belirterek, "Ailemizi müsait bir zamanda Soma'ya davet ettik. Altı çocuklarına kıyafet yardımı yapacağız. Bundan sonra da yardımcı olmaya çalışacağız. Ailenin beş çocuğu okula gidiyor, onlara kırtasiye yardımı yapacağız. Şimdilik acil ihtiyaçlarını karşıladık, sonraki günlerde gönüllü ailelerimizle sık sık ziyaret edeceğiz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.