Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maden şehidi ailelerinden Feyzioğlu'na teşekkür belgesi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin mağdur aileleri, hukuki desteğinden dolayı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na teşekkür belgesi verdi. Soma Belediye Meclisi salonunda...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maden şehidi ailelerinden Feyzioğlu'na teşekkür belgesi
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin mağdur aileleri, hukuki desteğinden dolayı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na teşekkür belgesi verdi. Soma Belediye Meclisi salonunda düzenlenen törende Feyzioğlu ve Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız'a teşekkür plaketi verildi. Törende Feyzioğlu da Balkız'a onur ödülü takdim etti.

Feyzioğlu, burada maden şehidi ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Sizi asla ama asla yalnız bırakmayacağız. Barolar Birliği de Manisa Barosu da yalnız bırakmayacak. Diğer yandan da bir yardım kampanyası başlattık, 'Şimdi Yetim Hakkı Ödeme Zamanıdır' diye. Biz tabii kimseyi yetim bırakmadık. kenarda durup, 'Biz sorumlu değiliz' diyemezdik ve bir kampanya başlattık. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından küçük bağışlar geldi, 1 milyon 200 bin TL civarında veya biraz üzerinde bir rakam toplanabildi. Onu da Türk Eğitim Vakfı ile oturup görüştük. Şu anda 4 ile 5 yaşında olan 30 evladımızın, anaokulundan üniversiteyi bitirene kadar bütün eğitim masraflarını Barolar Birliği'nin bu fonundan Türk Eğitim Vakfı üstlenmiştir." dedi.

Feyzioğlu, şunları kaydetti: "Hemen olayın arkasından akılcı davranmamız, seri davranmamız ve hizmet için seferber olmamız gerekiyordu. Derhal örgütlenmemizi yaptık ve TBB çatısı altında bir danışma kurulu oluşturduk. Burada maden mühendisleri var, iş sağlığı, iş güvenliği uzmanları var, ticaret hukuku uzmanları var. Ceza hukuku profesörleri var ve bu alanda çalışan başka meslektaşlarımız var. Amacımız buydu, yüzlerce dava açılacaktı ve bu davalarda mümkün olduğunca ve birbirine benzer dilekçeler verilebilirse, belli bir dava stratejisi takip edilebilirsek ve tekvücut hareket edilirse başarılı oluruz diye düşünmüştük. Burada başarı sadece sizin acınızı bir nebze olsun azaltmak değil, aynı zamanda bir daha böyle katliamların yaşanmaması için etkili bir yaptırım uygulayabilmekti. Bu da hem açılacak ceza davasında hem de açacağımız tazminat davaları sonucunda elde edilecek bir yaptırım olabilirdi. Yaptırımın etkili olabilmesi için tek elden yürütmek istedik ve bu üst kurulu kurduk. Manisa Baromuz, büyük bir fedakârlıkla çalıştı 183 adli yardım görevlendirmesi yapmışız. Bu, davaların büyük bir çoğunluğu demektir. Tek elden yürütmeyi başardık bunu. Aynı zamanda da ceza soruşturmalarında da müdahiliz, beni çok sık göreceksiniz davalar başladığında burada."

Ardından maden şehidi eşi Aslı Yıldırım ve maden şehidi babası İsmail Coşkun, TBB Başkanı Feyzioğlu ve Baro Başkanı Balkız'a, üzerinde maden işçisi figürünün yer aldığı birer teşekkür plaketi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.