Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lüks otele 'güvenlik zafiyeti' cezası

İzmir’de iki yıl önce meydana gelen olayda, şehir merkezinde bulunan beş yıldızlı bir otelin otoparkında saldırıya uğrayan ve kendi otomobiliyle kaçırılmak istenen Özlem Tosun, otel aleyhinde açtığı davayı kazandı. Mahkeme, güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de iki yıl önce meydana gelen olayda, şehir merkezinde bulunan beş yıldızlı bir otelin otoparkında saldırıya uğrayan ve kendi otomobiliyle kaçırılmak istenen Özlem Tosun, otel aleyhinde açtığı davayı kazandı. Mahkeme, güvenlik ihmali gördüğü otelin 80 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Özel bir dershanenin sahibi olan 33 yaşındaki Tosun, 2011 yılında Konak ilçesi Basmane semtindeki bir otelin otoparkından arabasını almaya giderken saldırıya uğradı. Tosun’u elektroşok cihazıyla bayıltıp kaçırmaya çalışan saldırgan, iki yıldır yakalanamadı. Olaydan sonra Özlem Tosun ve eşi Cenk Tosun, İzmir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde otel aleyhinde dava açtı. Mahkeme, otel yönetiminin mağdur çifte 80 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Karara Tosun ailesinin avukatı Özer Kırca miktarı az, otoparkı işleten otelin avukatları ise çok buldukları için itiraz etti.

OLAY

4 Ekim 2011’de saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda Özlem Tosun, söz konusu otelin 7. katına parkettiği 35 AN 8298 plakalı lüks otomobilini almak üzere dershaneden çıktı. İddiaya göre otoparkta arabasına binmek istediği sırada kimliği belirsiz, 35-40 yaşlarında, beyaz saçlı bir kişinin saldırısına uğradı. Karşı koyması üzerine elektroşok cihazıyla kadını bayıltan saldırgan, el ve ayaklarını kabloyla bağladığı Tosun’u otomobilin arka koltuğuna yatırarak arabayı kaçırdı. Otomobil, Hürriyet Bulvarı 1372 Sokak'tan Gaziosmanpaşa Bulvarı kavşağındaki taksi durağından geçerken kendisine gelen Tosun, camı açıp çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine telaşlanan saldırgan, karşı yönden gelen bir otomobile çarptı. Olay yerinden yaya olarak kaçarak izini kaybettirdi. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen zanlı iki yıldır aranıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.