Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemi hastanı 2,5 yaşındaki Güneş ilik nakli bekliyor

Bir yıldır kemik iliği bekleyen 2.5 yaşındaki lösemi hastası Ahmet Güneş ilik nakli bekliyor.Çocuğun babası Barbaros Güneş, 1 yıldır kemik iliği beklediklerini ve çocuğunun kemoterapiye alındığını söyledi. Yeşil kart ile sağlık...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir yıldır kemik iliği bekleyen 2.5 yaşındaki lösemi hastası Ahmet Güneş ilik nakli bekliyor.

Çocuğun babası Barbaros Güneş, 1 yıldır kemik iliği beklediklerini ve çocuğunun kemoterapiye alındığını söyledi.
Yeşil kart ile sağlık hizmeti aldıklarını belirten baba Güneş, her gün Kırıkkale'den Ankara’ya gidip gelmelerinin kendilerini maddi olarak etkilediğini, bürokratlardan ve işadamlarından destek istedi. Ahmet’in kemoterapi aldığını ve genel sağlık durumunun da şimdilik iyi olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın daha da artmasından korktuklarını ifade etti. Oğlunun hastalığının akut myeloblastik lösemli alt tipi hastalığı olduğunu belirten Güneş, tedavinin Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’nde yapıldığını ve masraflarının giderek arttığını ifade etti.

Ailelerinden yaklaşık 15 kişiden ilik nakli testinin yapıldığı ancak hiçbir iliğin oğluna uymadığını belirten Güneş, umutlarının kan bankalarından gelecek iyi haberde olduğunu kaydetti. Güneş, konuşmasının devamında şu ifadelere verdi, “Türkiye’de kan bankalarında ki bağışların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bağışçıların ayıracağı 1 saat belki Ahmet’i, belki de başka bir çocuğu hayata bağlayacak. Ama gördük ki, insanlar nereye ve nasıl bağış yapacağını bilmiyor. Devlet de bu konuda gerekli duyarlılığı göstermiyor. Ülkemizin ulusal bir ilik bankası var. Sadece Çapa Tıp Fakültesi ile Ankara'daki İbn-i Sina Hastanesi'nde ilik bankaları var. Bu konuda hazırlanmış bir kamu spotu bile yok. Kırıkkale’de ki 28 lösemi hastası aynı kaderi paylaşıyor. Tedavisi zor, ilik bulmak çok zor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.