Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Loğoğlu: CHP iç tüzüğün imkanlarını kullanarak gereğini yapacaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis’e başörtülü vekil gelmesi durumunda partilerinin iç tüzüğün imkanlarını kullanarak gereğini yapacağını ifade etti. Loğoğlu, "TBMM’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin arka bahçesi olmadığını olamayacağını buna asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Loğoğlu: CHP iç tüzüğün imkanlarını kullanarak gereğini yapacaktır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Marmaray projesinin açılışına davet aldınız mı?” sorusuna Loğoğlu, “Cevabını bilmiyorum. Partiye, başkanlığa geldi mi bilmiyorum. Bana şahsen bir davet gelmedi. Gelenler ne yapacak onu bilmiyorum. Ben bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Umarım açılışından itibaren etkili bir hizmet verir. Yılların projesi. Şimdi tamamlandı. Güzel bir iş. Ama sağlıklı ve güvenli olması bizim için önemli. Açılışa kimler katılacak onu doğrusu bilmiyorum." cevabını verdi.

Bazı milletvekillerinin genel kurula başörtüsü ile geleceği yönündeki açıklamaları değerlendiren Loğoğlu şunları söyledi: "TBMM’nin 90 yıllık geçmişine baktığınız zaman burada kılık kıyafet noktasında belirli bir rol izlenmiştir. Bunların yasalar kadar güçlü olan tüzükten de güçlü olan TBMM’nin siyasi kültürünün korunmasının biz önemli olduğunu parti olarak düşünüyoruz. Son 10 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bütün siyasi kurumları devlet aygıtını sanki iktidarın kurumlarıymış gibi bir ortama sürükleme gayreti vardır. TBMM’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin arka bahçesi olmadığını olamayacağını buna asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz. Biz TBMM’ye sahip çıkacağız. TBMM’nin geleneklerine duruşuna sahip çıkacağız. Türban sadece bir simgedir. Burada önemli olan zihniyettir. Zihniyet karşı durulması gereken bir husustur. Bunun gereğini CHP iç tüzüğün verdiği bütün imkanları kullanarak bu gereği yerine getirecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.