Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutsala saygı ve nefret söylemi, Heybeliada'da masaya yatırılıyor

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı - Medialog Platformu tarafından organize edilen ‘Medyada İfade Özgürlüğü Perspektifinde Kutsala Saygı ve Nefret Söylemi’ konulu çalıştay, Heybeliada’da başladı.Heybeliada Halki Palas Otel'de başlayan çalıştayda;...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kutsala saygı ve nefret söylemi, Heybeliada'da masaya yatırılıyor
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı - Medialog Platformu tarafından organize edilen ‘Medyada İfade Özgürlüğü Perspektifinde Kutsala Saygı ve Nefret Söylemi’ konulu çalıştay, Heybeliada’da başladı.

Heybeliada Halki Palas Otel'de başlayan çalıştayda; Türkiye’de nefret söylemi 2013 genel durumu, ulusal ve uluslararası hukukta kutsala saygı konuları ele alınacak.

Çalıştay hakkında bilgi veren Medialog Platformu Genel Sekreteri Tercan Ali Baştürk, “Çalıştayımızda medyada ifade özgürlüğü perspektifinde nefret söylemi ve kutlasa saygı konularını irdeleyeceğiz. İki gün boyunca çeşitli oturumlar olacak. Medyamızın tüm kesimlerinden katılımcılar ve akademisyenler var. Birinci oturumda 2013 yılı medya analizi yapılacak. Kutsala saygı noktasında yaklaşım nasıl? Algılar nereye geldi? İkinci oturumda Dünyada konuyla alakalı medyada ifade özgürlüğü perspektifinde nefret söylemi nasıl ele alınıyor? Nefret söylemi mağdurları nasıl korunuyor? Bunları inceleyeceğiz. Yarın ise üçüncü oturumda kutsaya saygı, nefret söylemi ve kırmızı çizgiler konuşulacak.” ifadelerini kullandı.

Çalıştaya; gazeteciler Yavuz Baydar, Yasemin İnceoğlu, Orhan Kemal Cengiz, Abdülhamit Bilici, Cemal Uşak, Ali Bulaç, Ali Ünal ve Oral Çalışlar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katılıyor.






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.