Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutsal emanetler sergisine yoğun ilgi

Erzincan’da 2 gün devam eden Erzincan Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında, Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi'nde kutsal emanetler ve sakal-ı şerif sergisi açıldı. Erzincanlıların büyük ilgi gösterdiği sergide, vatandaşlar...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kutsal emanetler sergisine yoğun ilgi
Erzincan’da 2 gün devam eden Erzincan Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında, Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi'nde kutsal emanetler ve sakal-ı şerif sergisi açıldı. Erzincanlıların büyük ilgi gösterdiği sergide, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Kaynak Kültür Yayın Grubu öncülüğünde Anadolu’nun dört bir yanında gerçekleştirilen kültür günleri devam ediyor. Erzincan Kültür Günleri programında, konferans ve seminerler, okur-yazar buluşması gerçekleştirildi, kermes ve resim sergisi düzenlendi. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan etkinliklerde yazarlar okurları ile buluştu, uzmanlar da Erzincanlılara belirledikleri konularda konferans ve seminerler verdi. Kültür Günleri programında ayrıca, Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotoğrafları ve kutsal emanetler sergileri yer aldı.

Rektörlük Sanat Galerisi'nde açılışı Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapılan ‘kutsal emanetler sergisi’ büyük ilgi gördü. Sergide Ulu Cami’den getirilen sakal-ı şerif, ziyarete açıldı. Tekbirler eşliğinde sergiyi gezen vatandaşlar heyecan içerisinde sakal-ı şerifi inceledi.

KEMAL GÜLEN ERZİNCANLILARLA BULUŞTU

Erzincan Kültür Günleri etkinliklerinin ikinci gününde Samanyolu ana haber spikeri Kemal Gülen, Erzincanlılar ile buluştu. Müftülük Konferans Salonu'nu dolduran yüzlerce Erzincanlıya hayattan kesitler anlatan Kemal Gülen, ‘Canım Arka Yüzü’ kitabından bahsetti. Gülen, “Önemli olan düşünebilmektir. Önemli olan görüp gördüğü, etrafında gelişen hadiselere farklı bir pencereden bakabilmektir. Bu kitabın çıkış kaynağı belki biraz odur. Etrafımızda farklı hadiseler cereyan ediyor. Seyahatler ediyoruz. Bir şehirden, bir ülkeye gidiyoruz.” dedi.

Erzincan Kültür Günleri etkinliklerinde yazar Ali Demirel ‘İslam’da Kadının Yeri’, Prof. Dr. Davut Akyüz ‘Namazı Anlayarak Kılmak’, Bahattin Karataş ‘Dünden Bugüne Hizmet Hareketi’, Dr. Reşit Haylamaz ‘Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Ergün Çapan, Prof. Dr. İsmail Özsoy ve Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in katıldığı panelde ise ‘İslam’da ticaret ahlakı’ ele alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.