Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutlamalarda temsili Bandırma Vapuru yandı

Cumhuriyet'in ilanının 90'ncı yıl kutlamaları kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen törende, temsili Bandırma Vapuru yandı.Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Fethiye Şehir Stadyumu'nda kutlama töreni...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kutlamalarda temsili Bandırma Vapuru yandı
Cumhuriyet'in ilanının 90'ncı yıl kutlamaları kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen törende, temsili Bandırma Vapuru yandı.

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Fethiye Şehir Stadyumu'nda kutlama töreni düzenlendi. Törende, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Faruk Akıncı ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Bayramlaşma programının ardından Türk Hava Kurumu pilotları tarafından gökyüzünde paraşütle Atatürk posteri açıldı. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet'in kurulma aşamaları temsili olarak canlandırıldı.

BANDIRMA VAPURU YANDI

Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru da maketten hazırlanan ve römorkla taşınan bir gemi ile temsil edildi. Öğrencilerin koreografisi eşliğinde stat içerisinde yürütülen gemi bir anda alev aldı. Teknenin bacasında meşalenin tutuşmasıyla başlayan yangın paniğe neden oldu. Römorku itelemek için temsili geminin altında bulunan öğrenciler hızla bulundukları yerden çıkartıldı. Geminin etrafında bulunan kumaş parçaları sökülerek yangının büyümesi engellendi. Statta bulunan yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilen yangın kısa süre sonra söndürüldü. Bandırma Vapuru'nu temsil eden maket gemi yangın sonrasında sahanın kenarına çıkarılarak, kutlamalar kaldığı yerden devam etti.

Kutlamalar, halk oyunları gösterisi, Türk Hava Kurumu'nun üzerinde Atatürk posteri bulunan maket roket gösteri ve resmi geçit töreni ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.