Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam: Mahkeme kararını başka bir mahkeme kaldıramaz

Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam, bir mahkemenin verdiği kararı yok hükmünde saymanın mümkün olmadığını belirtti. Başkan Ahmet Atam, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam: Mahkeme kararını başka bir mahkeme kaldıramaz
Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam, bir mahkemenin verdiği kararı yok hükmünde saymanın mümkün olmadığını belirtti.

Başkan Ahmet Atam, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararı ve sonrasında yaşanan süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Atam, "Mevcut CMK'ya göre kesin nitelikteki mahkeme kararını başka bir mahkeme kaldıramaz, inceleme, tartışma ve kaldırma yeri yazılı emir yoluyla Yargıtay'ın ilgili dairesidir." diye konuştu.

Hükmün açık olduğunu belirten Atam, "Ortada bir yasa hükmü var iken bir takım yargı görevlilerinin ve idarecilerin ilginç bir şekildeki hal ve davranışlarına anlam vermek de zorluk çekiyorum. Birkaç gün önce tutuklanıp ceza evine konulan bir meslektaşımızın haksız tutuklanmasında var olup, uygulanan yasa diğer bir durumda uygulanmayıp tartışmaya açılıyor ve bazılarınca da neredeyse yok sayılıyor. Bir yasa yürürlükteyse her zaman, herkes için vardır. Unutmayalım ki; bugün görmek istemediğimiz, yok saydığımız bir olgu, bir kural yarın bize de gerekebilir." dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.