Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: Ana muhalefetin iktidar ister bir hali yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de ana muhalefet partisinden iktidar olmayacağını söyleyerek, "Kendilerinin de iktidar ister bir halleri yok. Bu millet de zaten CHP zihniyetini, bu ülkede iktidara taşımaz. Bizim rakibimiz,...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtulmuş: Ana muhalefetin iktidar ister bir hali yok
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’de ana muhalefet partisinden iktidar olmayacağını söyleyerek, "Kendilerinin de iktidar ister bir halleri yok. Bu millet de zaten CHP zihniyetini, bu ülkede iktidara taşımaz. Bizim rakibimiz, bizatihi kendimizdir. Rehavete kapılırsak, Bu millet bize oy v ermeye mahkûm ve mecbur zannedersek yanılırız.” dedi.

Kurtulmuş, partisinin Gaziantep’teki büyükşehir ve ilçe belediyeleri için yapılan temayül yoklamasına katıldı. Şato Restaurant’ta düzenlenen programda konuşan Kurtulmuş, Türkiye’nin geldiği yeri anlamak bakımından, ülkenin geçmiş olduğu antidemokratik süreçleri çok iyi bilmek ve anlamak durumunda olduklarını belirtti. Milletin sandıkta, kurulan tuzakları bertaraf ettiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Uzun yıllar devam eden tek parti iktidarına millet cevabını 1950’de kurulan sandıklarda verdi ve rahmetli Menderes’i Başbakan olarak ortaya çıkardı. Millet 12 Eylül’de kendisine karşı kurulan tuzakları rahmetli Özal’ı iktidara getirerek bozdu. Aynı şekilde millet, sonraki yıllarda yapılan, kendisine kurulan tuzakları, rahmetli Erbakan’ı, Refah Partisi’ni iktidara getirerek ortaya koydu. 28 Şubat’ın o karanlık dönemlerine karşı cevabı da AK Parti’yi, Tayyip Erdoğan’ı iktidara getirerek vermiş oldu." diye konuştu.

"TÜRKİYE, ESKİ TÜRKİYE’NİN KİRLİ, PASAKLI LABİRENTLERİNE DÖNMEYECEK"

Son demokratikleşme paketiyle birlikte ortaya çıkan sürecin özetinin bir cümle olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "AK Parti neye tekabül ediyor? AK Parti’nin yaptığı siyaset neye karşılık geliyor? Bir tek cümledir. Eski Türkiye tasfiye ediliyor, yeni Türkiye kuruluyor. Bunun için de Türkiye’de devletin zihniyeti değişiyor. Şu maddenin, bu maddenin yapılmasından daha önemli olan, milletten korkan, halka tepeden bakan, halkı adam edilmesi gereken bir güruh olarak gören bir devlet anlayışı yerine, yani milletin başörtüsünden korkan, milletin kullandığı anadilden korkan, milletinin şarkısından, türküsünden korkan, Alevi’den korkan, Nusayri’den korkan, Süryani’den korkan, Rum’dan korkan, Müslüman dindar kitlelerden korkan bir devlet anlayışı yerine, vatandaşının bütün farklılıklarını bir ayrıcalık olarak gören, vatandaşlarının hepsini eşit ve özgür yurttaşlar olarak gören ve bu farklılıkları ciddi bir şekilde Türkiye’nin kazancı olarak gören bir devlet anlayışı inşa ediliyor. Buna mani olmaya çalışanlar olacak. Bunun önüne taş koymaya çalışanlar olacak. Bundan rahatsız olanlar olacak. İşte sizin vazifeniz, AK Parti’nin vazifesi, milletin bize vermiş olduğu vazife, bütün bu engellere rağmen yolumuza devam etmek ve yeni Türkiye’nin inşası için mücadelemizi sürdürmektir. Onun için önümüzdeki dönemde şimdiye kadar olduğundan çok daha önemli bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki bu 2 yıl Türkiye’nin tabir-i caizse bir kavşak noktasıdır. Allah’ın izniyle Türkiye bir daha eski Türkiye’nin kirli, pasaklı labirentlerine geri dönmeyecek. Ama bunun ortaya çıkartılacağı yer, önümüzdeki sandıklardır." şeklinde konuştu.

"BU MİLLET BİZE OY VERMEYE MAHKUM VE MECBUR DEĞİL"

Bundan sonraki süreçte bizim en büyük rakiplerinin başka siyasi partiler olmadığının altını çizen Kurtulmuş, “Zaten Türkiye’de bıraksanız ana muhalefet partisinden iktidar olmaz. Kendilerinin de iktidar ister bir halleri yok. Bu millet de zaten CHP zihniyetini, bu ülkede iktidara taşımaz. Bizim rakibimiz, bizatihi kendimizdir. Rehavete kapılırsak, Bu millet bize oy v ermeye mahkum ve mecbur zannedersek yanılırız. Bu millet bize oy vermeye mahkum ve mecbur değil. Biz bu millete hizmet etmekle yükümlü, sorumlu bir kadroyuz ve millete hizmeti Allah’ın rızasının bir aracı olarak görüyoruz. “ değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLETİN PAZARINDAN,MESCİDİNDEN GEÇMEYEN HİÇBİR KİMSE CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAKTIR"

2014 yılında Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçileceğini hatırlatan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizi garanti ederim, bu millete benzemeyen hiçbir kimse, bu milletin inançlarına, değerlerine sahip olmayan hiçbir kimse, bu milletin hissettiklerini kalbinde hissetmeyen hiçbir kimse, milletin çarşısından, milletin pazarından, milletin mescidinden, milletin bulunduğu yerlerden gelmeyen hiçbir kimse bundan sonra cumhurbaşkanı olmayacaktır. Çünkü milletin istikameti budur. İşte bu tarihi bir dönüm noktası. Türkiye’de sistemin değişmesi ve millet egemenliğinin tesis edilebilmesi için önemli adımlar atılıyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.