Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtoğlu: Güneydoğu’dan batıya hasta göçü son buldu

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Güneydoğu’dan batıya hasta göçünün sona erdiğini söyledi. Kurtoğlu," Güneydoğu’nun sağlık üssü konumundaki Diyarbakır Eğitim ve Araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtoğlu: Güneydoğu’dan batıya hasta göçü son buldu
Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Güneydoğu’dan batıya hasta göçünün sona erdiğini söyledi. Kurtoğlu," Güneydoğu’nun sağlık üssü konumundaki Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kanser, kalp gibi zor ameliyatlar ve organ nakillerin yapılması ile İstanbul ve Ankara’ya hasta göçü sona erdi. " dedi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki hastalara otel konforunda sağlık hizmeti sunduklarını söyledi. Kurtoğlu, 2013 yılının ilk 10 ayında 292 bini acil servisi olmak üzere 1 milyon 200 bin hastanın tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu kaydetti. Organ nakil merkezinde 19 hastaya böbrek nakli yapıldığının altını çizen Kurtoğlu, "Bölgede organ bağışının haram olduğu anlayışını eğitimler ile yıktık. Hastanemizde 1132 böbrek hastasına Ocak ayından buya 11 bin 761 kez diyaliz seansı uygulandı. Bu süre içerisinde 851 organ bağışını kayıt altına aldık. Uygun organların ortaya çıkması ile bu nakiller önümüzdeki süreçte devam edecektir." diye konuştu.

Kurtoğlu, son yıllarda artış gösteren kanser hastalıkları için titizlikle çalıştıklarını belirtti. "Türkiye’nin sayılı Cerrahi Onkoloji Birimlerinden birine sahip Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kanser hastalarımıza yeni hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Eskiden bölgede kanser hastaları tedavi olma imkânı bulamazken şuan hastanemizde ayrı bir onkoloji merkezimiz bulunuyor. Ocak arından bu yana 66 kanser hastamız 81 kez cerrahi onkoloji servisimizde ameliyat edildi. " ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların yanı sıra Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden de hasta kabul ettiklerini vurgulayan Kurtoğlu, şöyle konuştu: "Diyarbakır Kadın Doğum, Çocuk ve Ağız Diş Hastalıkları Hastanesi olmak üzeri il ve ilçe merkezimizdeki tüm hastaneler son tıbbi teknolojik cihazlarla donatılmış durumda. Avrupa normlarında sağlık hizmeti verilmektedir. Yaptığımız sağlık hizmeti sonrası batı illerine hasta göçünün önüne geçtik. Geçmiş yıllarda doktor ve hastane sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar önemli ameliyatlar için Ankara ve İstanbul gibi kentlere gitmek zorunda kalıyordu. Bu maddi ve manevi açıdan hastalar için adeta bir yıkımdı. Bunun önüne geçtiğimiz için çok mutluyuz. Hasta bize başvurduğu andan itibaren Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen yönlendirme ekindeki çalışanlarımız refakatinde doktorlarımızın yanına ulaşarak tedavi olma imkanı buluyor."





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.