Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurbanlıklara 5,5 milyar lira harcandı

TZD Genel Başkanı Yetkin, "Kurban Bayramı'nda yaklaşık 5,5 milyar liralık kurbanlık satışı yapıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Kurbanlıklara 5,5 milyar lira harcandı

 

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Kurban Bayramı'nda geçen seneye göre daha fazla hayvanın kesildiğini belirterek, bayramda yaklaşık 5,5 milyar liralık kurbanlık satışı gerçekleştiğini bildirdi.

 

TZD Başkanı Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Kurban Bayramı'nda hayvan varlığı anlamında bir sorun yaşanmadığını, kurbanlık fiyatlarının da geçen yılki fiyatlarla hemen hemen aynı düzeyde olduğunu belirtti.

 

Kurbanlık satışı arttı

 

Et ve Süt Kurumu yetkilileri ve sektör temslcilerinden aldığı bilgilere göre, bu bayramda geçen yıla göre daha fazla kurban kesildiğini ifade eden Yetkin, şunları kaydetti:

 

"Bu sene hayvan pazarlarındaki kurbanlıklar neredeyse ilk günden bitti. Kurban satışındaki artış oranı yüzde 10'u buluyor. Daha çok büyükbaş hayvan satışında artış görüldü. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 785 bin 134 büyükbaş, 1 milyon 976 bin küçük baş hayvan kesilmişti. Bu sene bayramda 850 bin civarında büyükbaş, 2 milyon 200 bin civarında da küçükbaş hayvan kesimi yapıldı. Bu rakamlar ışığında bayramda yaklaşık 5,5 milyar liralık kurbanlık satışı gerçekleşti."

 

Hayvan pazarlarının da geçen yıla göre oldukça düzenli olduğunu vurgulayan Yetkin, "Bu sene kurban pazarını gezerken gebelik testi için ultrason getirdiklerini gördüm, çok hoşuma gitti. Bu ciddi bir yenilik, mutlaka yaygınlaşmalı" dedi.

 

Yetkin, her Kurban Bayramı'nın ardından olduğu gibi et fiyatlarının bir süre düşük seyredeceğini ifade ederek, "Bayramın etkisi 2-3 ay sürer, sonrasında et fiyatları yine normal seviyelerine ulaşır" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.