Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı'nı vesile kılan Trabzonlular Ağrı ile kardeşlik köprüleri kurdu

Kurban bayramını vesile kılarak Ağrı ile dostluk ve kardeşlik köprüleri kuran Trabzonlular, Kimse Yok Mu Derneği, Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Ağrı Belediyesi’nin birlikte organize...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban bayramını vesile kılarak Ağrı ile dostluk ve kardeşlik köprüleri kuran Trabzonlular, Kimse Yok Mu Derneği, Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Ağrı Belediyesi’nin birlikte organize ettiği bayram programı ile birçok ailenin yüzünü güldürdü.

Yaklaşık 150 Trabzonlu, bayramın üçüncü günü, Kimse Yok Mu’nun önceden tespit ettiği evlerin kapısını çaldı. Ziyaret edilen ailelerden Tufan Çetin (45)’in çocukları Sezer (20), Cennet (17), Demet (16) ve Ramazan (13), okul çağında özürlü hale gelmiş. 15 yaşındaki Melek ise sağlıklı. 5 yıldır eşinden ayrı ve tek başına çocuklara bakamayan baba Tufan Çetin, iki çocuğu için devletin maddi destek verdiğini ifade ederek, “Çocuklarıma 5 senedir hem annelik hem de babalık yapıyorum. Devlet, ‘Bir kişi 4 özürlüye bakamaz’ diyerek diğer iki çocuğum için maddi katkıda bulunmuyor.” dedi.

Çocukların iki akülü aracı var. Nöbetleşe kullanılan araçlardan birinin aküsü arızalandığı için 4 genç bir arabaya mahkum kalmış. Kirada oturan Çetin ailesi için Trabzonlu iş adamı Cemil Albayrak, "Ağrılılar arsa temin etsin, biz de ev yaptıralım." teklifinde bulundu. Teklif, AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır tarafından Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan’a iletildi.

AGİAD Başkanı Bayındır, “Türkiye’de kardeşlik ve barışın sağlanmasına, evlerini terk ederek kurbanlarını Ağrı’da kesip paylaşanlar büyük katkıda bulunuyor. 6 yıldır yapılan paylaşım, meyvesini vermeye başladı. Gönüllüler, bölgede kurban kanının akmasıyla, insan kanının akmasına engel oluyorlar. Birileri kanın akmasının durmasından kendine pay çıkartabilir. Asıl sebep, kurban kanının akıtılarak kardeşliğin gösterilmesidir. Çünkü bu adımlardan sonra göçler durdu, memleketine dönmeye başlayan halk sayesinde buralar yaşanılır hale geldi. Kardeşliğin ticaretimize de yansımasını, iş köprülerinin kurulmasına az kaldı.” diye konuştu.

KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ise gerçek bayramı Ağrı’da yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi: “İnsanların ne kadar birbirine hasret kaldıklarını, bayramlaşmada mükemmel bir misafirperverlik sergilediklerini gördüm. Her gittiğimiz yerde bize kucak açtılar. Görüştüğümüzde, birbirimizi daha iyi anladığımızı ve insanların kalplerinin yumuşadığını, dostlukların pekiştiğini gördük.”

Cemsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Albayrak da daha önce bu tür bir organizasyona katılmadığını belirterek, “Beklediğimin üstünde çok organize bir ekip bağışladığımız kurbanları kesmiş, hazırlanmış, etler itina ile kutulara konulmuştu. Beni çok etkileyen aile ise 5 çocuğundan 4’ü bedensel engelli olan aileydi. Söz konusu aileyi takip edeceğiz. Kendilerine özürlülerin kullanabileceği bir ev yapmak istiyoruz. Arsa bulununca hemen başlayacağız.” diye ifade etti.

Nizamiye İlköğretim Okulu’nda yapılan programda, Nil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Keskin, “Bugün sıcak yuvasında ailesiyle bayram yapma yerine yüzlerce, binlerce kilometre uzaklıkta, hiç tanımadığı kardeşleriyle bayramlaşmayı tercih edenler, insanlığın gereğini yerine getiriyor. Bu ziyaret yardım maksatlı olmaktan öte, insanlığın gereğini yerine getirip gönül almaya, dostluk kurmaya gelenlerin ziyaretidir.” dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise kurban eti paylaşımından öte dostluk köprülerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Son 6 yılda binlerce gönüle sevgi tohumları serpen muhabbet neferlerinin bıraktığı izleri biliyoruz. Ensar ve muhacir ruhuyla geldiğiniz Ağrı’da, insanlarımız sizleri çok seviyor ve bağrına basıyor.” şeklinde konuştu.

Program, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin hayattaki son talebelerinden, Ağrı’nın kanaat önderlerinden Nusret Kocabay’ın duasıyla son buldu.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.