Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı’nda Moritanyalıları sevindiren SİYAH Hareketi Samsun’a döndü

Kurban Bayramı Moritanya halkı ile birlikte geçirerek ihtiyaç sahiplerine kucak açan Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) gönüllüleri, Samsun’a döndü. Ülkedeki çalışmaları tamamlayan heyetle birlikte dönen SİYAH Başkanı İdris Akdin,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramı’nda Moritanyalıları sevindiren SİYAH Hareketi Samsun’a döndü
Kurban Bayramı Moritanya halkı ile birlikte geçirerek ihtiyaç sahiplerine kucak açan Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) gönüllüleri, Samsun’a döndü. Ülkedeki çalışmaları tamamlayan heyetle birlikte dönen SİYAH Başkanı İdris Akdin, bölgede gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

    Kuzeybatı Afrika’da bir çöl ülkesi olan Moritanya’nın henüz genç bir devlet olduğunu ve 4 milyon insanı barındırdığını ifade eden Siyah başkanı İdris Akdin, tamamı Müslüman olan Moritanyalıların uzun süre Fransız sömürgesinde yaşadıklarını ve 1960 yılında bağımsız hale geldiklerini ifade etti. Akdin, "Samsun olarak bu bölgenin seçilmesinin en önemli nedeninin bölge halkının Türkiye’den çok şey beklemeleri ve Türk halkına gösterdikleri minnettarlık olduk." dedi. Samsun’da Moritanya’ya uçakla 7 saatlik bir yolculukla vardıklarını ve karşılaştıkları manzaranın içler acısı olduğunu anlatan Akdin, “sömürü düzeninin bir toplumu nasıl çaresiz halde bıraktığına yakıdan şahit olduk. Samsun’daki ortalama bir ailenin bir günlük gideri ile Moritanya’daki bir aile bir ay geçinebilmektedir. Bu da şunu gösteriyor ki kanatla sürdüreceğimiz bir hayatta artırdığımız küçük meblağlar başkaları için hayat kaynağı olabilmektedir.” diye konuştu.

    Moritanya’nın başkenti Nouakchott’ta bulunan partner yardım kuruluşu ile birlikte 350 civarında kurban kesiminde bulunduklarını ifade eden SİYAH Başkanı Akdin, “Amacımız, bu ülkenin insanı olarak elimizin ve yüreğimizin ulaşabildiği her yerde mazlumun sesi olmaya çalışmak ve hayatımızı bereketlendirmektir. İHH ile birlikte ‘Her okulun ve her caminin bir yetimi olsun” çalışması başlatacağız. Böylelikle çocuklarımızda iyiliğin ve yardımlaşmanın bilincini oluşturmaya gayret edeceğiz. Bunun yanında yaklaşan kış mevsimi dolayısı ile özellikle sınırlardaki kamplarda çadırlarda yaşayan çocuklar için bere-atkı ve eldiven kampanyası başlattık. Hedefimiz 1000 çocuğumuza ulaşmaktır. Toplanacak yardımlar ekiplerimiz tarafından sınırdaki çocuklara Samsunluların hediyesi olarak takdim edilecektir.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.