Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kur’an hafızları icazetlerini aldı

Samsun Atakum Müftülüğü Özeren Köyü Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 7 öğrenci hafızlık belgesini aldı. Düzenlenen törenle icazetlerini alan öğrenciler, törene katılanlar tarafından hediye yağmuruna tutuldu. Programda...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kur’an hafızları icazetlerini aldı
Samsun Atakum Müftülüğü Özeren Köyü Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 7 öğrenci hafızlık belgesini aldı. Düzenlenen törenle icazetlerini alan öğrenciler, törene katılanlar tarafından hediye yağmuruna tutuldu. Programda konuşan Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, Kur’an’ın ezberlendiği gibi içindekilerle de amel edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

    Atakum Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene başta veliler olmak üzere çok sayıda Kur’an sevdalısı katıldı. Törende konuşan Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, Türkiye’de her yıl yüzlerce hafız yetiştiğini ancak ilerleyen zamanlarda bu hafızlıkların korunamadığının altını çizdi. Kur’an-ı ezberleyip içerisindekilerden de habersiz olmanın büyük bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Müftü Öztürk, hadislerde insanların en hayırlısının Kur’an amili olanlar ve Kur’an-ı hayatlarında tatbik edenler olduğunu dile getirdi. Müftü Öztürk, “Kur’an-ı ezberleyip içinde yazılanlardan haberdar olmamak büyük bir sıkıntı. Bu sebeple içindekilerden de haberdar olmak ve hayatımızda uygulamak için mealini de okumamız gerekiyor.” çağrısında bulundu.

    Kaymakam Ali Bakoğlu ise devlet olarak bütün kurumları ile halkına hizmet eden görevlilerinin ardında olduğunu ifade ederek, “Kaymakamlığımızın kapısı vatandaşımıza hayırlı hizmetlerde bulunan sizlere her zaman açıktır.” şeklinde konuştu.

    Atakum Müftüsü Adem Sayılır da, ilçe genelinde 43 Kur’an Kursu’nda 1187 öğrencinin Kur’an eğitimi gördüğünü dile getirdi. Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin Kur’an’a sımsıkı sarılmak ile mümkün olacağının altını çizen Müftü Sayılır, “Kur’an-ı kerim hakkında konuşan bazı cahil kimseler var. İleri geri konuşan bu kimseler açıp Kur’an-ı bir kez bile okumamış, inceleyip araştırmamış. Kur’an insanlığa doğru yolu gösteren ve gönderildiği gibi hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelen ilahi bir kelamdır. Anlamını bilerek veya bilmeyerek okunan her bir kelimesine Allah katında sevap verileceği belirtilmektedir.” şeklinde konuştu. Müftü Adem Sayılır, her Müslümanın en az namaz kılabileceği kadar ayet ezberlemesinin ise farz olduğunun altını çizdi, Kur’an Kurslarına sahip çıkan yardımseverlere de teşekkür etti.

Program, hafızlığını tamamlayan öğrencilere diploma ve plaketlerin yanı sıra hediyelerin verilmesi ile sona erdi. Çocuklarının hafızlığını tamamlaması ve belgelerini alması aileleri büyük mutluluk yaşattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.