Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kumluca Çayı ve yan dereleri ıslah edilecek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ulus Kumluca Beldesi Kumluca Çayı ve Yan Dereleri Taşkın Koruma inşaatı yapım ihalesinin 20 Kasım tarihinde DSİ Bölge Müdürlüğü'nce Kastamonu'da gerçekleştirileceğini açıkladı.    Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ulus Kumluca Beldesi Kumluca Çayı ve Yan Dereleri Taşkın Koruma inşaatı yapım ihalesinin 20 Kasım tarihinde DSİ Bölge Müdürlüğü'nce Kastamonu'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

    Milletvekili Tunç, Bartın’ın il merkezi, ilçe, belde ve köylerinde taşkın riski bulanan her noktasına el attıklarını belirterek, bu kapsamda 2013 yılı yatırım programına aldıkları ve proje çalışmaları tamamlanan Kumluca Çayı ve yan dereleri taşkın koruma yapım ihalesinin 20 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini ve inşaatın süratle tamamlanarak, Kumluca beldesinin hem taşkınlardan korunacağını hem de çayın ıslah edilmesi ile birlikte Kumluca beldesinin güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

    AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, iktidarları döneminde Bartın ili genelinde, 19 adet taşkın koruma inşaatını tamamladıklarını belirterek, 12 tanesinin de yapım sürecinin devam ettiğini söyledi.

    Milletvekili Tunç Bartın'da taşkın tehlikesi bulunan bütün dereleri masaya yatırarak, bu güne kadar 19 tanesini tamamladıklarını söyledi. Tamamlanan taşkın koruma çalışmalarının, Ulus Abdipaşa Beldesi Ovaçayı, Amasra İlçe Merkezi Horhor Deresi, Arıt Beldesi Arıt Çayı, Merkez ilçe Özbaşı Köyü Aşağıdere Mahallesi Mumlar ve Iskalan Dereleri, Gerişkatırcı Köyü Gökırmak çayı ve Yan Dereleri, Kozcağız Beldesi Sanayi Sitesi Kozcağız Çayı, Hasankadı beldesi Günye Deresi, Ulus lçesi Eldeş Köyü ve Eldeş Dereleri, Bartın 1 Sol Sahil Kaya Kazısı, Merkez Gerişkatırcı Köyü ve Arazileri Gökırmak Çayı Yandereleri İkmali Taşkın Koruma İnşaatı, Ulus ilçesi Ulukaya Köyü Uluçay, Koğura Dereleri, Bartın 1 Sol Sahil Kaya Kazısı 2. Kısım İnşaatı, Kozcağız Beldesi Küçük Sanayi Sitesi Taşkın Koruma İkmal İnşaatı, Merkez Alibaş Köyü dereleri, Merkez Derbent Köyü Kirenlik Deresi, Merkez Epçiler Köyü Atak Deresi, Merkez Kayadibikavlak Köyü Kanıç Mahallesi Arıt Çayı, Merkez Sipahiler Köyü dereleri, Ulus ilçesi Kozanlı Köyü Uluçay ve Kesercik Dereleri, Merkez Esentepe deresi olduğunu söyledi.

    Tunç, 2013 yılı yatırım programında da 12 adet taşkın koruma tesisinin bulunduğunu belirterek, bu tesislerle 1 ilçe, 3 belde, 3 mahalle, 6 köyün taşkınlardan korunacağını söyledi. Bunların da Merkez Kavallar Mahallesi Subalığı Deresi, Ulus İlçe Merkezi Ulus Çayı, Ulus Küllü Köyü 1 Nolu Kurudere, Merkez Geçen Köyü Aygır Deresi, Amasra Çakraz Köyü Büyükdere, Ulus Zafer Köyü Kumluca Çayı 2.Kısım, Ulus Akörensöküler Köyü Söküler Mahallesi 1 Nolu Kurudere, Merkez Gökçekıran Köyü Büyükdere, Arıt Beldesi Arıt Çayı ve Yandereleri 2. Kısım, Kozcağız Beldesi Ağular Deresi, Kumluca Beldesi Kumluca Çayı, Merkez Kavallar Mah. Subalığı Deresi 2.Kısım inşaatının olduğunu söyledi.

    2014 YILINDA DA 33 ADET DERENİN ISLAHI PROGRAMA ALINACAK

    Milletvekili Tunç, 25 haziranda proje ihalesi yapılan; Bartın Merkez Epçiler Atak Deresi ile Aşağı Mahalle Acısu ve Acıelmatarlası dereleri, Sipahiler köyü dereleri, Kayadibi Kavlak köyü Ahmetler Mahallesi Deresi, Kızılelma ve Akbaba köyleri Çıvgınlar deresi, Bayıryüzü köyü Bayramoğlu Mahallesi Kara Dere, Kutlubeyyazıcılar köyü Elmalı deresi, Kayadibi köyü deresi, Kocareis köyü Kavlak Mahallesi ile Dallıca köyü Süzek ve Ağıl dereleri, Hasanlar köyü 1 ve 2 nolu kuru dereler, Akcamescit köyü 1 nolu kurudere, Karainler köyü 1 ve 2 nolu kuru dereler, Gecen köyü Karaköy Deresi, Budakdüzü ve Kutlubeydemirci köyleri 1 ve 2 nolu kuru dereler, Arıt Balat Mahallesi Arıt çayı, Ulus ilçe merkezi Ulus çayı ve Çerçi deresi, Abdipaşa beldesi Ovaçayı, Kumluca Konak köyü derecami mahallesi Dive ve Aksu dereleri ile Köfünler Mahallesi Sarıçorak deresi, Kumluca Yılanlar köyü Kumluca çayı ve Karayar deresi, Kumluca Keçideresi köyü Ambar deresi ve 1 ve 2 nolu kuru dereler, Ulus Bahçecik köyü karayaprak ve şimşir dereleri, Ulus Kadıköyü İslamlar Mahallesi Akgüney deresi, Kumluca beldesi Kendirlik deresi, Amasra Çakraz Uçurak deresi, Amasra İnpiri köyü Çengelmeydanı Deresi ve 1 nolu kuru derelerin da 2014 yılı içerisinde taşkın koruma yapım ihalelerinin gerçekleştirileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.