Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kule ile pilot arasında ilginç kuş diyaloğu

Atatürk Havalimanı'nda sıkça görülen kuş sürüleri, zaman zaman tehlikeli de olabiliyor. İnişe geçen bir uçağın pilotu, pistte ölü kuşları görünce telsizle kule görevlilerine bilgi verdi. Uçakların inişinde tehlikeye neden olmaması...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı'nda sıkça görülen kuş sürüleri, zaman zaman tehlikeli de olabiliyor. İnişe geçen bir uçağın pilotu, pistte ölü kuşları görünce telsizle kule görevlilerine bilgi verdi. Uçakların inişinde tehlikeye neden olmaması için pistte bulunan kuş ölüsü temizlendi.

Atatürk Havalimanı semalarını mesken edinen kuş sürüleri, zaman zaman güzel görüntülere neden olsa da bazen de iniş ve kalkış yapan uçaklar için de tehlikeli olabiliyor. Kuş çarpmasından ya da kuşların uçağın motoruna girmesinden doğabilecek tehlikelere karşı görevliler, sık sık uyarılıyor.
Bugün de Atatürk Havalimanı'nda kule ile bir pilot arasında kuşlarla ilgili telsiz konuşması geçti. İnişe geçen bir uçağın pilotunun kule görevlisini kuşlarla ilgili uyarması, tehlikenin boyutunu yeniden gözler önüne serdi. Telsiz konuşmasında pilot, kule görevlilerine "Pist üzerinde kuş ölüleri gördük." diye uyardığı görüldü. Uçakların inişinde tehlikeye neden olmaması için pistte bulunan kuş ölüleri temizlendi.

Göç eden leyleklerin Atatürk Havalimanı semalarında bir ayda THY'ye ait 6 uçağa çarpması sonucu tehlikeli anlar yaşandı. Son dönemde ise martı başta olmak üzere diğer kuş sürüleri de tehlikeli olmaya devam ediyor. En son 10 gün önce Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Trabzon seferini yapan Airbus 321 tipi uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra kuş sürüsünün içine girince Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kalmıştı.

Uzmanlar, yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğunu belirtiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.