Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Küçük Kandil' dağıtıldı

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde gerçekleştirilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Birlik Operasyonu"nda sona gelindi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Küçük Kandil' dağıtıldı
PKK terör örgütünün bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'deki ‘Küçük Kandil’ olarak bilinen Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da bulunduğu terörist gruplara ağır darbe vuruldu.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nda sona gelindi.

TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE

Güvenlik güçleri, bugün tamamlanması beklenen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarının bazı bombalı araçların düzeneklerini hazırladığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu.

HAVA HAREKATIYLA DAĞITILDI

Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 25-30 kişilik timlerden oluşan 3 gezici terörist grup, güvenlik güçlerinin etkili nokta operasyonları ve anlık düzenlenen hava harekatlarıyla dağıtıldı.

VALİLİK: BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Valiliği, operasyonlarda 1’i ölü, 3 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, örgüte ait 11 sığınağın bulunduğu açıkladı.

PKK'NIN LÜKS ARAÇLARI YAKALANDI

Lice'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 19 bin 255 kilogram patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi... Teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç yakalandı. Operasyonda imha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK ve örgütün en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonda, yaklaşık 20 ton patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi, teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç yakalandı.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün en büyük finans kaynağı olan uyuşturucunun ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan ve başarıyla yürütülen operasyonda sona gelindi.

BEYAZ CİP SİYAH RENKLE KAPLATILMIŞ

Bu kapsamda, bölücü terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulunarak güvenli noktaya çekildi. Söz konusu araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi.
Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati olası birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.

62 MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ

Operasyonda bugüne kadar 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri, 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi.
İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.