Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kronik hastaya ayda 847 TL.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla çalışmaları başlayan 'Kronik Hastalıklarla Mücadele Eden Ailelere Yönelik Yeni Sosyal Yardım Programı'nın detayları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kronik hastaya ayda 847 TL.

 Programdan ilk aşamada 4 bin 300 tüberküloz ve SSPE hastası faydalanacak. Yardım programıyla hastalara asgari ücretin 3'te 2'sinin (847,52 lira) üzerinde aylık desteğin verilmesini planlayan Bakanlık, düzenli psikososyal destek de sağlayacak. Tıbbi öz bakımlarını gideremedikleri, yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdürdükleri veya ev yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekliliği ilgili sağlık birimince tespit edilen tüberküloz hastalarına ek ödeme de yapılabilecek.

NASIL BAŞVURULACAK?
Destekten yararlanılabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 3'te 2'sinden az olması şartı aranıyor. Ayrıca SSPE hastası olanların 'Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'e uygun sağlık kurulu raporunun bulunması gerekiyor. Bu şartları taşıyanların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurması yeterli..

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.