Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kronik hastalar bayramda diyetlerini bozmasınlar'

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şükrü Ünal, Kurban Bayramı öncesinde kronik rahatsızlığı bulunanlara diyetlerini bozmamaları için uyarıda bulundu. Dr. Ünal, koroner kalp hastalığı diye tanımladıkları kalbin kendisini besleyen damarlarında hastalık...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kronik hastalar bayramda diyetlerini bozmasınlar'
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şükrü Ünal, Kurban Bayramı öncesinde kronik rahatsızlığı bulunanlara diyetlerini bozmamaları için uyarıda bulundu. Dr. Ünal, koroner kalp hastalığı diye tanımladıkları kalbin kendisini besleyen damarlarında hastalık tespit edilmiş, kalp yetmezliği ve hipertansiyonu olan hastalarla herhangi bir kalp hastalığı olsun yada olmasın şeker hastalığı, böbrek hastalığı ve kolesterol yüksekliği olanların da diyetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kayseri Anakalp Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şükrü Ünal, diyete uymanın en zor olduğu zaman dilimlerinden Müslümanlar olarak her yıl dört gözle beklenen ve büyük bir sevinçle kutlanan Ramazan ile Kurban bayramı olduğunu ifade etti. “Özellikle de et ve sakatat tüketiminin çok arttığı Kurban bayramları sağlık açısından dikkat etmemiz gereken bayram” diyen Dr. Ünal, “Elbette Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı olan et ürünlerini kronik hastalıkları olan hastalarımızda yiyebilir, fakat ölçüyü kaçırmamak şartıyla. Her şeyden önce etin yağsız kısımları seçilmelidir. Kuyruk yağı kullanılarak yapılan kavurma yerine ızgara veya haşlama et tercih edilmelidir. Karnımızı tıka basa doldurmaktan kaçınmalı ve mutlaka et yemeklerinin yanında sebze ve salata gibi bitkisel gıdaları da ihmal etmemeliyiz. Kalp yetmezliği ve hipertansiyonu olan hastalar bu önerilere ilave olarak ayrıca tuz tüketimini arttırmamaya da mutlaka dikkat etmelidirler.”

Dr. Ünal, “Elbette hastalarımız için en doğrusu her zamanki diyete bayramlarda da devam edebilmektedir. Ayrıca herhangi bir hastalığımız olmasa bile bayramlar da dahil her zaman sağlıklı beslenme kurallarına uymaya çalışmalıyız. Ayrıca kalp rahatsızlığı olanların kurban vazifelerini yerine getirirken aşırı efor gerektiren işlerden uzak durmaları gerektiğini vurgulamak isterim. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar geçirmenizi temenni ederim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.