Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik zirve sonrası hükümetten ilk açıklama!

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından gerçekleşen güvenlik zirvesi sona erdi. Zirve sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakan Efkan Ala açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 02:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kritik zirve sonrası hükümetten ilk açıklama!

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından gerçekleşen güvenlik zirvesi sona erdi. Zirve sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakan Efkan Ala açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kızılay’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başbakanlık Resmi Konut’taki toplantının çıkışında Ankara’daki terör saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, Kızılay’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu olay yerinde 30 kişinin, hastanelerde ise 4 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Olay yerinde ölen kişilerin en az 1’inin, muhtemelen ise 2’sinin terör olayını gerçekleştiren şahıslar olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, hastanelerde tedavi gören 125 kişinin 17’sinin sağlık durumunun kritik olduğunu kaydetti.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir" dedi.

Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen güvenlik zirvesi sona erdi. Toplantının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıkışta gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz, bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır. Bu saldırı sonucu yapılan şu ana kadar ki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmıştır, ciddi bulgular elde edilmiştir ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip araştırma ve soruşturma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra bulgular tamamlandıktan sonra açıklanır" ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELE SEKTEYE UĞRAMAYACAK"

Bakan Ala, "Elbette biz bu terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için demokrasimizi bekası için ülkemizin birliği ve bütünlüğü için yaptığımız, yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır, kararlılıkla sürdürülecektir ve Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir ve terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Bu ülke ayağındaki bu prangayı da milletin kararlılığıyla vakur duruşla ve etkili bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır. Bütün vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, onlar bizim şehitlerimizdir. Yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum ve milletimize buradan huzur ve güvenleri için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini ve sonuçlandırılacağını söylemek istiyorum. Milletimiz birçok meselenin bizler tarafından nasıl çözüldüğünün şahididir. Elbette şimdi ortaya koyduğumuz hedefleri engellemeye yönelik, Türkiye'nin hedeflerini engellemeye yönelik bu tür terörist saldırılarla Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanlar da bilsinler ki Türkiye'nin yolunu kesemeyeceklerdir ve Türkiye yoluna büyük bir kararlılıkla azimle devam edecektir" açıklamalarında bulundu.

"SALDIRI SEYİR HALİNDE PATLAYICI YÜKLÜ BİR ARAÇLA YAPILDI"

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin, "Şu anda Ankara ve Türkiye'de başka şüpheli araç var mı?" sorusu üzerine Bakan Ala, "Milletimizin huzuru için daha önce de açıkladık ne kadar yakaladığımızı son derece ciddi bir biçimde bu tür araçlarla ya da bu tür hazırlıklarla ya da bu tür terörist saldırı olabilme ihtimalleriyle hepsini dikkate alarak mücadele ediyoruz, gerekli tedbirleri sonuna kadar bütün ayrıntılarıyla alıyoruz ama tekrar söylüyorum, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla yapılmıştır bu saldırı. Bunlara ilişkin de son derece ciddi tedbirler alınıyor, gözden geçiriliyor. Biliyorsunuz çok ciddi, her türlü ihtimali dikkate alan genelgeler yayınladık, uygulamalar yapıyoruz ama dünyanın her ülkesine maalesef terör yüzde yüz engellenebilen bir saldırı türü değil. Ama yüzde yüz engellemek için çalışmak bizim görevimiz ve vazifemiz. Onu yapıyoruz. Bundan sonra vatandaşlarımız bilsinler ki her türlü ihtimali değerlendiren, dikkate alan tedbirleri gözden geçiriyoruz, alıyoruz ve uygulamaya koyuyoruz" karşılığını verdi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.