Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik uyarı: Meclis'i bombalayabilirler!

Ahmet Zeki Üçok'tan kritik uyarı: "Orduda hâlâ FETÖ'cü var. Tehlike geçmedi. Meclis'i yine bombalayabilirler."

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kritik uyarı: Meclis'i bombalayabilirler!
 Darbe girişiminden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı FETÖ'cü yaver konusunda uyaran, Genelkurmay savcısıyken Balyoz kumpasına dahil edilen Ahmet Zeki Üçok, “O gece kimin hangi tarafta olduğu tespit edilmeli” dedi ve uyardı: "Orduda hâlâ FETÖ'cü var. Tehlike geçmedi. Meclis'i yine bombalayabilirler."

Genelkurmay savcısıyken Balyoz kumpasına dahil edilen Üçok, "O gece kimin hangi tarafta olduğu tespit edilmeli. Yoksa bu darbenin analizini yapamazsınız" dedi.

Sözcü'ye konuşan Üçok şunları söyledi:

Benim gördüğüm şu; 15 Temmuz gecesi TSK'da 5 grup vardı. Birincisi, darbeciler. İkincisi, bu darbecilere üstü kapalı destek verenler. Köprüye asker çıkmış, kimse müdahale etmedi. 5 uçak kalkmış Meclis'i bombalıyor kimse engel olmamış. Bizim ülkemizde 8 adet F-16 filosunda toplam 160 uçağımız var.

ASKERLER EVDE OTURUP TV İZLEDİ

Hiçbiri müdahale etmedi. Bu üstü kapalı destektir. Üçüncü grup, darbe başarılı olursa darbecilerden yana olacak, olmazsa hiç açık etmeyecek bir fırsatçılar grubu. Dördüncü grup, hainler grubu. Herkes darbe gecesi sokaklara çıkmışken, bu gruptaki askerler evlerinde oturup TV seyretti. Son grup ise kahraman dediğimiz çocuklar. Darbecilere karşı mücadele eden, silahlı çatışmaya giren, bazıları Balyoz'dan yargılanmış vatansever gerçek kahramanlar. TSK içindeki bu 5 grubu biz iyi tespit edemezsek, kim olduğunu açıkça ortaya koyamazsak, bu darbenin analizini yapamamış oluruz.

Bence tehlike bitmedi. Son 10 yılda sadece TSK'ya alınan askeri okul öğrencilerinin toplam sayısı 50 bin civarıdır. Bunların neredeyse tümü şifreyle, hileyle girmiş FETÖ'cü öğrenciler. Bunlar hâlâ orduda. Üç beş ay sonra hiçbir şey olmamış gibi bunlar uçaklarını uçuracak, tanklara binecek, Güneydoğu'ya göreve gidecek. Ama bir salı günü mesela, Meclis'te grup toplantıları varken, bir emir alacaklar ve iki F-16 Meclis'i yerle bir edecek. Bu olabilir mi? Bana sorarsanız hâlâ olabilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.